Informatie over nectarine boom

Nectarinebomen bloeien al vroeg in het voorjaar met dieproze bloemen. In ons klimaat draagt deze tuinplant goede vruchten. De Perzikboom houdt van een warme omgeving, daarom is het belangrijk om de juiste standplaats te kiezen. Bijna alle rassen zijn zelfbestuivend: insecten zorgen voor de bestuiving. In het vroege voorjaar zijn die er nog niet zo veel. Daarom is het belangrijk om voor een open structuur in de begroeiing te zorgen. Dit doet u door een juiste snoei. Rijpe vruchten kunnen in augustus geplukt worden. Tuinplantenwinkel heeft  een halfstam boom van 120 cm en een laagstam Nectarineboom met een stamhoogte van 50 cm. De stam is meestal van een pruim. Zo’n geënte boom draagt ongeveer  twee á drie jaar na het planten de eerste vruchten.

Standplaats Nectarine boom

Zet een Nectarineboom op een beschutte, warme, zonnige plaats in uw tuin, liefst in de buurt van een zuidmuur. Hoe meer zon er op deze tuinplant schijnt, des te meer kans op lekkere vruchten. De grondsoort doet er weinig toe, liefst humusrijk( laat afgevallen blad in uw tuin liggen) en waterdoorlatend. In de winter is het goed om de boom te beschermen, door er een deken of noppenfolie overheen te leggen.

Nectarine boom snoeien en onderhouden

Het snoeien is belangrijk voor de bestuiving; de weinige insecten die er tijdens de bloeiperiode zijn, moeten goed bij de bloemen kunnen komen. Snoei de Nectarineboom in  de zomer, na de oogst. Omdat de boom volgend jaar zal  bloeien aan nieuwe scheuten, snoeit u na augustus de scheuten, die vrucht gedragen hebben weg. Dan zullen zich nieuwe twijgjes gaan vormen aan de hoofdtakken.

In de winter kunt u de Nectarine boom tijdens een strenge vorst periode met een deken of met vliesdoek beschermen.

Verder kan het in ons klimaat voorkomen dat de boom last krijgt van de krulziekte. Vooral als het in de winter en het vroege voorjaar nat weer is. Pluk en knip aangetaste bladeren weg en doe ze in de groencontainer. Niet op een composthoop! Als u het laat zitten, en niks aan doet, bestaat de kans dat de Nectarine boom het steeds slechter zal gaan doen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.