Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over nectarine laagstam

De nectarine is een fruitsoort met heel veel gelijkenissen aan de perzik. Het zijn beide vruchten met een harde pit en hebben gelijkend zacht vruchtvlees. Het grote verschil waarmee een perzik en een nectarine meteen uit elkaar te houden zijn, zit hem in de schil. Bij de nectarine is de schil glad, bij de perzik behaard. Op deze pagina vindt u de Nectarine boom die we aanbieden als laagstam. De takken van de Nectarine laagstam beginnen op ongeveer 50 cm boven de grond. Dit blijft ook altijd zo, de stam wordt in de loop van de tijd niet hoger. Let hier op tijdens het maken van uw keuze. We bieden de Nectarine ook aan als halfstam, met een stamhoogte van ongeveer 100 tot 120 cm. 

Nectarine laagstam aanplanten

Het Nederlandse klimaat is eigenlijk net te koud om de vruchten van de Nectarine laagstam goed te kunnen laten rijpen. Maar beschut aangeplant, tegen bijvoorbeeld een muur waar een groot deel van de tijd de zon op staat, is het zeker het proberen waard. Op een beschutte plek, is de fruitboom meteen beschermd tegen koude harde wind in de wintermaanden. Maak het plantgat voldoende groot en zorg ervoor dat ook de grond op de bodem van het plantgat goed losgemaakt is. Op deze manier kan eventueel teveel aan water makkelijk de grond intrekken. Gebruik daarnaast aanplantgrond bij het aanplanten. Dit geeft de wortels van de Nectarine laagstam een goede start. 

Nectarine snoeien en verzorgen

Zorg altijd voor een boom met een open takkenstructuur. Zo krijgen ook de vruchten wat dieper in de kroon voldoende zonlicht, waardoor ook zij de kans krijgen om af te rijpen. In Perzikbomen kan de krulziekte voorkomen. De nectarine boom is nauw verwant aan de perzikboom, ook hier kan de krulziekte dus voorkomen. Wanneer het blad van de nectarine boom gaat krullen, dient het zo snel mogelijk van de plant verwijderd te worden. Bestrijding is lastig; de schimmel ontwikkelt zich tijdens koele, natte omstandigheden in de wintermaanden en komt in het voorjaar, zodra het blad ontwikkeld is, tot uiting. Zet de nectarine boom daarom bij voorkeur op een zo droog mogelijk plekje tegen (of dichtbij) een muur. Mocht de ziekte zich uiten, pluk dan direct het blad van de boom en gooi dit in de kliko. Er zal zich spoedig nieuw blad vormen. Preventief spuiten met spuitzwavel kan ook een goede optie zijn.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.