Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over meerstammige berk

Meerstammige berken zijn populaire soorten uit de categorie meerstammige bomen. Het opvallendste kenmerk van deze boom is zijn witte bast. Een enkele stam valt al op maar de meerstammige variant, met meerdere stammen die vanaf de grond in verschillende richtingen omhoog groeien, zijn pas een echte blikvanger.

 

Het verschilt per unieke boom, maar doorgaans heeft een meerstammige berk Betula utilis zo'n 3 tot 5 stammen. Hij komt perfect tot zijn recht als solitair in het gazon, of in een (verhoogde) border met bijvoorbeeld vaste planten, heesters of een siergras als onderbeplanting. Als de boom in het gazon wordt aangeplant, steken de witte stammen mooi af tegen het groen van het gazon. De meerstammige witte berk met de meest witte stam is toch wel de Betula utilis Doorenbos. Deze mooie boom heeft een volle kroon en krijgt gele katjes in het voorjaar.

 

Plant een meerstammige berk Betula utilis liefst op droge grond in de volle zon of halfschaduw en hij zal in de meeste grondsoorten goed aanslaan. Zet bij het aanplanten van een nieuwe boom een of twee boompalen zodat een goed wortelgestel ontwikkeld kan worden. Bij een meerstammige boom zijn boompalen vaak niet nodig.

 

Meerstammige berk snoeien en verzorgen

Er zijn verschillende soorten meerstammige bomen. Sommige soorten zijn afgeleid van struiken, andere van 'echte bomen'. De meerstammige berk is afgeleid van een echte boom wat inhoudt dat hij over het algemeen een flinke groeikracht heeft. Als er voldoende ruimte is dan kan hij zonder snoei doorgroeien maar als de ruimte beperkt is dan is er tijdig een snoeibeurt nodig.

 

Als hiermee te lang gewacht wordt, bestaat de kans dat de boom zover teruggesnoeid moet worden dat het model weg is en dat is zonde. Door deze boom elk jaar een lichte snoeibeurt te geven, wordt de grootte in toom gehouden én blijft daarnaast ook de vorm behouden. Het beste moment hiervoor is in november of december. Dan is de sapstroom nog niet op gang gekomen en voorkomt u dat de boom gaat 'bloeden' en (te) veel vocht verliest.

 

De takken die onderaan uit de stammen van deze meerstammige boom groeien, mogen direct, of anders altijd jaarlijks weggeknipt worden. De hoogte waarop de takken van de boom beginnen en de stam  'ophoudt' kan zelf bepaald worden. Soms is het mooier om wat meer van de mooie witte stammen van de meerstammige berk te zien. De boom kan dan gerust wat verder opgesnoeid worden. 

 

Is er ook een andere meerstammige boom

We bieden meerdere meerstammige bomen aan die of een mooie stam hebben zoals de prunus serrula of juist weer een bijzondere bloei of groeiwijze zoals een meerstammige parrotia of een meerstammige sierappel met mooie vruchten.

 

Veelgestelde vragen over de meerstammige berk

Hoe groot wordt een meerstammige witte berk?

Antwoord: De Betula utilis Doorenbos kan, als er voldoende ruimte is, wel 5 - 10 meter hoog worden. Maar als de ruimte beperkt is dan kan deze meerstammige boom met tijdig licht snoeien goed bijgehouden worden.

 

Kun je een berk klein houden?

Antwoord: Ja hoor, met regelmatig snoeien kan een meerstammige witte berk ook toegepast worden in een kleinere tuin.

 

Welke berk in kleine tuin?

Antwoord: De meerstammige berk, Betula utilis Doorenbos is hier heel geschikt voor. Als u hem regelmatig snoeit heeft u er een prachtige boom aan!

 

Meerstammige berk kopen

Bij dit type boom is elk exemplaar een uniek model. Als u op Tuinplantenwinkel.nl een meerstammige berk wilt kopen, zult u bij de producten een actuele foto van een gemiddelde boom vinden. Onze vakmensen zullen voor u altijd een boom uitkiezen, waar u zeker tevreden mee zult zijn. 

 

Wij bezorgen alle witte berken met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de bomen is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw meerstammige berk komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Meerstammige berk afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw witte berk bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij om uw nieuwe boom zelf uit te zoeken en een heerlijk kopje koffie of thee.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.