Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over meerstammige berk

Meerstammige berken zijn populaire soorten uit de categorie meerstammige bomen. Het opvallendste kenmerk van deze boom is zijn witte stam. Een enkele stam valt al op, maar de meerstammige variant, met meerdere stammen die vanaf de grond in verschillende richtingen omhoog groeien, zijn pas een echte blikvanger.

Het verschilt per unieke boom, maar doorgaans heeft een meerstammige berk zo'n 3 tot 5 stammen. Hij komt perfect tot zijn recht als solitair in het gazon, of in een (verhoogde) border met bijvoorbeeld een siergras als onderbeplanting. Als de boom in het gazon wordt aangeplant, steken de witte stammen mooi af tegen het groen van het gazon. 

Meerstammige berk snoeien en verzorgen

Er zijn verschillende soorten meerstammige bomen. Sommige soorten zijn afgeleid van struiken, andere van 'echte bomen'. De meerstammige berk is afgeleid van een echte boom. Dit houdt in dat hij over het algemeen een flinke groeikracht heeft. Als er voldoende ruimte is, dan kan hij zonder snoei doorgroeien, maar als de ruimte beperkt is, dan is er tijdig een snoeibeurt nodig.

Als hiermee te lang gewacht wordt, bestaat de kans dat de boom zover teruggesnoeid moet worden dat het model weg is en dat is zonde. Door deze boom elk jaar een lichte snoeibeurt te geven, wordt de grootte in toom gehouden én blijft daarnaast ook de vorm behouden. 

De takken die onderaan uit de stammen van de meerstammige berk groeien, mogen direct, of anders altijd jaarlijks weggeknipt worden. De hoogte waarop de takken van de boom beginnen en de stam  'ophoudt' kan zelf bepaald worden. Soms is het mooier om wat meer van de mooie witte stammen van de meerstammige berk te zien. De boom kan dan gerust wat verder opgesnoeid worden. 

Meerstammige berk kopen

Bij dit type boom is elk exemplaar een uniek model. Als u op Tuinplantenwinkel.nl een meerstammige berk wilt kopen, zult u bij de producten een actuele foto van een gemiddelde boom vinden. Onze vakmensen zullen voor u altijd een boom uitkiezen, waar u zeker tevreden mee zult zijn. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.