U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Betula papyrifera - meerstammig | Papierberk | Tuinplantenwinkel.nl

Betula papyrifera - meerstammig

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Papierberk
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel/groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm
Beschrijving

Betula papyrifera of Papierberk - Informatie:

De meerstammige Betula papyrifera heeft een open kroon, waardoor zonlicht wordt doorgelaten. In het voorjaar komen de geel/groene katjes en de groene, eivormige bladeren tevoorschijn. De Papierberk staat vooral bekend om zijn roomwitte schors die afbladdert in dunne stroken. Zo wordt de bruine bast licht zichtbaar. De nieuwe twijgen zijn roodbruin van kleur en uiteindelijk zal in de herfst het blad diverse herfsttinten vertonen, waarna het van de boom zal vallen.

 

Standplaats:

De Papierberk staat het liefst op een licht vochtige, iets zanderige grond. Door zijn oppervlakkige manier van wortelen is de Betula papyrifera minder geschikt voor het planten bij verharde paden.

 

Snoei en onderhoud:

Indien u dode takken of vormverstorende twijgen wilt verwijderen, kunt u dit het beste doen in het najaar, omdat bij snoei in het voorjaar de tuinplant ernstig kan gaan bloeden.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Betula papyrifera - meerstammig | Papierberk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.