U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pinus pinea | Tuinplantenwinkel.nl


Informatie over pinus pinea

Pinus pinea wordt ook Parasolden of Pijnboom genoemd. Pijnbomen komen veel voor in de kuststreken van de landen rond de Middellandse zee. Deze boom kan goed tegen de wind en groeit ook op arme zandgrond. De boomschors is roodbruin/oranje; de 20 cm lange naalden, zijn groenblijvend en zitten aan de grijsgroene takken.

Deze Pinus pinea boom is geschikt voor parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, in grote tuinen, ook aan de kust en in industriegebied. Pinus pinea kan wel 25 m hoog worden.                                                       

Opvallend is de groei van de Pinus pinea: de stam groeit rechtstandig, warrige vertakkingen vormen de kruin in de vorm van een parasol, Vandaar de naam Parasolden. Er komen in mei/ juni zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen. De pinus pinea boom is eenhuizig, de wind zorgt voor bestuiving. Na de bloei vormen zich kegelvruchten (soort dennenappel), waarin zaden zitten die eetbaar zijn.

De zogenaamde pijnboompitten, die we geroosterd kunnen eten en die gebruikt worden voor het maken van pesto en als garnering bij salades en carpaccio.

Pinus pinea planten

Plant de Pinus pinea op een zonnige of halfschaduwrijke  plek. Door zijn karakteristieke vorm is de Pinus pinea parasolden een echte eyecatcher en komt als solitair het best tot zijn recht. Zorg voor een goede doorlaatbaarheid, dan is elke grondsoort geschikt. Eventueel kan er aanplantgrond door het plantgat gemengd worden. Dit geeft de wortels van de boom een goede start.

Zorg verder voor een voldoende groot plantgat (minimaal 60x60x60 cm). Hierdoor kan eventueel teveel aan water makkelijk weglopen en kunnen de wortels makkelijk groeien. 

Pinus pinea snoeien en verzorgen

Er is weinig onderhoud aan de Pijnboom. Wat bemesten met een organische meststof zoals Culterra of koemestkorrels af en toe. Snoeien is eigenlijk niet nodig, maar hinderlijke takken kunt u het beste in een koude periode wegknippen. Als u regelmatig de jonge takken (jonge uitlopers) van de pinus pinea wegsnoeit, dan kunt u de boom wat kleiner houden.

Deze boom kan je eenvoudig kopen bij Tuinplantenwinkel. Wij hebben een eigen bezorgdienst.

 

de pijnboom of pinus pinea kan goed tegen wind en groeit op zand grond

 

Inspiratie Pinus pinea:

de pinus pinea kan een enorme boom worden en is dus absoluut niet geschikt voor kleine tuinen

 

De Parasolden hoe de Pinus pinea in het Nederlands genoemd wordt, groeit met zijn rechte stam erg hoog.

 

kegels van de parasolden of pinus pinea vruchten is een denneappel

 

Pinus pinea bloeit bruin/geel in mei-juni met onopvallende bloemen. Daarna krijgt de Parasolden soms nog vruchten die kegels of dennenappels genoemd worden.

 

als solitair kom de pinus pinea het beste tot zijn recht en heeft weinig onderhoud nodig

 

De Parasolden vereist weinig onderhoud. Snoeien is eigenlijk niet nodig, u mag de boom wel af en toe mesten met bijvoorbeeld een kunst- of organische mest. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.