Pinus Pinea - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Parasolden
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Bruin/geel (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja (soms)
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon (beschut)
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 40 cm
Geleverde stam hoogte: 170/190 cm
Beschrijving

Pinus pinea of Parasolden - Informatie:

De Pinus pinea valt op door zijn brede, vaasvormige groeiwijze. De zijtakken verschijnen redelijk hoog aan de boom en hebben grillige vertakkingen. Vanwege deze groeiwijze wordt deze Pinus ook wel Parasol-den genoemd. Van oorsprong komt de Pinus pinea veel voor in het Middellands Zeegebied. De boom is dan ook zeer goed bestand tegen wind en wordt daarom veel in kuststreken toegepast. Er kunnen zich vruchten vormen aan de boom die zelfs een jaar tot enkele jaren kunnen blijven hangen totdat ze rijp zijn.

 

Standplaats:

De Pinus pinea staat het liefst in de zon en stelt geen hoge eisen aan de grondsoort. Een vrij arme, zanderige grond voldoet, maar zorg ervoor dat de grond wel zeer goed waterdoorlatend is.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van deze boom is niet noodzakelijk, maar kan indien nodig in het voorjaar plaats vinden.

 

Let op!

 

Bij een bestelling van 2 stuks of meer van dit product, kan het zijn dat de aangegeven levertijd overschreden wordt. Hij kan oplopen tot maximaal 10 werkdagen. Dit omdat het een importproduct betreft. Mocht dit gebeuren, dan laten we het u weten. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Pinus Pinea - hoogstam | Parasolden koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.