Menu
Geen producten gevonden

»

Pinus Pinea - hoogstam

Product informatie

Nederlandse naam: Parasolden
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Bruin/geel (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja (soms)
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon (beschut)
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 40 cm
Geleverde stam hoogte: 200/225 cm

Pinus pinea of Parasolden - Informatie:

De Pinus pinea valt op door zijn brede, vaasvormige groeiwijze. De zijtakken verschijnen redelijk hoog aan de boom en hebben grillige vertakkingen. Vanwege deze groeiwijze wordt deze Pinus ook wel Parasol-den genoemd. Van oorsprong komt de Pinus pinea veel voor in het Middellands Zeegebied. De boom is dan ook zeer goed bestand tegen wind en wordt daarom veel in kuststreken toegepast. Er kunnen zich vruchten vormen aan de boom die zelfs een jaar tot enkele jaren kunnen blijven hangen totdat ze rijp zijn. De zaden uit deze kegels zijn de welbekende, prijzige pijnboompitten, die tegenwoordig in vele gerechten zorgen voor een nootachtige smaak.

 

Standplaats:

De Pinus pinea staat het liefst in de zon en stelt geen hoge eisen aan de grondsoort. Een vrij arme, zanderige grond voldoet, maar zorg ervoor dat de grond wel zeer goed waterdoorlatend is.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van deze boom is niet noodzakelijk, maar kan indien nodig in het voorjaar plaats vinden.De Pinus Pinea - hoogstam | Parasolden koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.