Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over geranium sanguineum

Geranium sanguineum wordt ook wel Bloedooievaarsbek genoemd. (sanguineum betekent bloedrood). Deze tuinplant komt in heel Europa, een deel van de Kaukasus en Turkije voor. De basissoort bloeit inderdaad met dieproze-rode bloemen, maar er zijn ook variëteiten beschikbaar met witte en lichtroze bloemen.

Tuinplantenwinkel heeft drie soorten in het assortiment: geranium sanguineum ‘Max Frei’(rozerood), ‘Album’(kleine witte bloemen), 'Striatum'(zachtroze) en ‘Sanguineum’(donker roze). Deze geranium is een laagblijvende vaste plant, die geschikt is als bodembedekker (heeft een bossige groeiwijze), of als borderplant voorin de border en is geschikt in de bloembak op het balkon of terras. Deze tuinplant trekt bijen en vlinders aan. Het blad is donkergroen en diep ingesneden, verkleurt in de herfst en valt in de winter af.

Bloedooievaarsbek planten

Een zonnige of halfschaduwrijke standplaats in uw tuin is het beste, omdat de bloei in mei, juni en juli dan maximaal zal zijn. Elke goede tuingrond is geschikt. De Bloedooievaarsbek kan goed tegen luchtverontreiniging en is geschikt voor aan de kust. Daarnaast kan de plant ook op iets drogere grond goed uit de voeten.

Bloedooievaarsbek verzorgen

Om de bloei te bevorderen en de vorm te behouden, knipt u deze tuinplant tijdens de groei en bloeiperiode regelmatig wat bij. Na de winter helemaal terugsnoeien. Verder heeft de bloedooievaarsbek weinig onderhoud nodig.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.