Informatie over varens

Varens zijn een aparte en uiterst diverse groep planten, die zich niet vermeerderen door middel van zaad, maar door het gebruik van sporen. Het is daarom ook een buitenbeentje binnen de plantenwereld, maar wel een van de oudste.

Nog niet iedereen is vertrouwd met deze plant terwijl het vaak juwelen van planten zijn. Elke soort heeft weer een ander blad of bladkleur en zorgt in de tuin voor wonderlijke aanblikken. Er zijn zelfs varianten die in de winter hun blad blijven houden. Deze vindt u onder groenblijvende varens.

Varens is alle soorten en maten

De meeste soorten houden van een schaduwrijke en enigszins vochtige standplaats. Bij het aanplanten van veel soorten raden wij aan om tuinturf te gebruiken. Uitzondering hierop zijn de Steenbreekvaren en Tongvaren die juist weer meer de voorkeur geven aan een kalkrijke grond. Vaak groeien deze laatstgenoemde varianten het liefst op spleten tussen stenen en zijn daarom ook ideaal voor een rotstuin. De steenbreekvaren en tongvaren zijn ook vrij kleine varens en blijven vaak lager dan 30 centimeter.

De Osmunda regalis (koningsvaren) en bijvoorbeeld de bekervaren kunnen een hoogte van 100 centimeter bereiken en behoren tot de grootste soorten in ons assortiment. Deze soorten houden wel van een zure, humusrijke bodem.

Varens voor de tuin kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel vindt u een uitgebreid assortiment varens. Ook grotere planten in een iets grotere potmaat zijn bij ons online verkrijgbaar. Mocht uw gewenste soort er niet tussen staan, dan kunt u ons altijd mailen. Wij zullen dan een offerte op maat voor u maken. Het assortiment varens is nog groter in ons plantencentrum.

 

Varens zijn echte schaduwliefhebbers en combineren goed met andere andere bladplanten die van dezelfde plek houden in de tuin

Inspiratie Varens in een tuin:

de hosta is uitermate geschikt om met varens te combineren

 

De hosta is uitermate geschikt om met varens te combineren. Beide planten houden van een schaduwrijke plek in de tuin.

Varens zijn vooral in het voorjaar extra mooi zoals deze bekervaren

 

Vooral in het voorjaar extra mooi zoals deze Bekervaren of Struisvaren.

 

In deze tuin zijn verschillende varens gecombineerd voor een sprookjesachtig uiterlijk

 

In deze tuin zijn verschillende soorten gecombineerd voor een sprookjesachtig uiterlijk.

 

Video's over Varens:

 

 

 

Siergras zoals de Carex past ook mooi bij varens en staan graag in de schaduw.

 

 

 

Voor een zure, humusrijke bodem gebruik je Tuinturf.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.