» Dryopteris erythrosora

Dryopteris erythrosora

Product informatie

Nederlandse naam: Rode sluiervaren
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Dryopteris erythrosora of Rode sluiervaren - Informatie: 

De meeste sierwaarde geeft Dryopteris erythrosora in het voorjaar als het nieuwe blad uitloopt in een bronzen/rode kleur. Dit blad verkleurt in de loop van het seizoen terug naar groen. Rode sluiervaren is wintergroen, maar kan aan het eind van de winter een aantal lelijk geworden bladeren geven. Zet rode sluiervaren bij voorkeur op een plek in de schaduw of halfschaduw.

 

Standplaats:

Rode sluiervaren staat het liefst op een beschutte plaats in de (half)schaduw in een voedselrijke, vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Staand in kleine groepen als onderbeplanting onder bijvoorbeeld bomen of grote heesters, komt deze tuinplant goed tot zijn recht. Ook voor het brengen van hoogte in grotere schaduwvakken met bodembedekkers is Dryopteris erythrosora geschikt.

 

Snoei en onderhoud:

Knip pas na de winter oude, uitgedroogde bladeren helemaal weg; de oude bladeren hebben een isolerend effect tijdens strenge vorst. Vooral jonge Dryopteris erythrosora kan enigszins vorstgevoelig zijn.De Dryopteris erythrosora | Rode sluiervaren koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.