Menu
Geen producten gevonden

Informatie over leilaurier

Leilaurieren zijn wintergroen en bieden dus ook in de winter goed privacy. In het voorjaar verschijnen er witte bloemaren aan de leiboom die kleur geven. Het (donker)groene blad is leerachtig van structuur en glanst in de zon. De Lei-Laurier wordt gesnoeid als een haag. 

Leilaurier planten

In strenge winters kan het blad van een laurier vorstschade oplopen. Gebruik daarom deze leiboom niet op open, winderige plaatsen. Een wintergroen alternatief voor de Lei-Laurier met een fijnere structuur is de Lei-Conifeer. Plant de Leilaurier ook niet op natte gronden, of zeker niet op gronden welke in de winter lang nat blijven. 

Leilaurier snoeien en verzorgen

De Leilaurier is prima te snoeien. Dit kan het beste na de bloei, ongeveer aan het einde van juni. Gebruik bij het snoeien een snoeischaar of heggenschaar. Als u de bladeren doorknipt, komen er lelijke ingedroogde randen aan het blad, daarom is snoeien met een snoeischaar nauwkeuriger. Als u toch met een heggenschaar snoeit krijgt u afgeknipte bladeren en dit kan wat minder netjes tonen. Snoei niet op een zonnige dag want de gesnoeide takken kunnen dan inbranden.

Leilaurier kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel vindt u twee groepen Lei-Laurierbomen. Dit zijn de laurieren uit de laurocerasus groep en de lusitanica groep. De eerste groep omvat de meest bekende en toegepaste soorten. Dit zijn de Prunus laurocerasus ‘Novita’ en de Prunus laurocerasus ‘Caucasica’. Beide laurierbomen zijn wintergroen en hebben leerachtig blad. Er is een minimaal verschil in bladvorm en bladkleur tussen de twee soorten waarbij de ‘Novita’ iets breder blad en een wat lichtere kleur groen heeft. Zowel de ‘Novita’ als de ‘Caucasica’ groeien goed dicht.

De lusitanica groep wordt ook wel de Portugese laurier genoemd. Ook deze lauriersoort is goed te gebruiken als leiboom. Deze groep laurieren heeft een veel kleiner blad dan die bij de laurocerasus groep. De groei is tevens iets trager, maar de bomen vormen uiteindelijk wel een net zo dicht scherm.

Het blad van de Leilaurier is jaarrond diepgroen. Als u meer kleur zoekt is de Lei-Photinia of Lei-Glansmispel aan te raden. Deze loopt in het voorjaar uit met rood gekleurd blad.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.