Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over eikenbomen

De eikenboom is één van de bekendste bomen in Nederland en is in vrijwel heel Nederland (op de zandgronden) te vinden. De eiken zijn zowel verkrijgbaar als bladverliezend als bladhoudend. De bladverliezende soorten zijn bij ons het bekendste en ook het beste winterhard. Eiken zijn er in verschillende variëteiten. Eiken zijn verkrijgbaar als gewone boom, als zuilboom en bolboom. Ook worden ze regelmatig gebruik om te leiden als lei- en dakvorm. De gewone boom vormen zoals de zomereik en de Amerikaanse eik vragen veel ruimte en zijn dus goed te gebruiken in een grote tuin of park. De moeraseik is een eik met de mooiste herfstverkleuring en mooi ingesneden blad.

Eikenbomen planten en verzorgen

De Eikenboom staat het liefst in redelijk voedselrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Geef de bomen voldoende ruimte om te groeien dan komen deze het beste tot zijn recht. Voor vormbehoud mag de kroon in juni licht gesnoeid worden. Wanneer er meer gesnoeid moet worden, kunt u dat het beste in de periode oktober-november doen. Geef de eik in het voorjaar eventueel wat organische mest, zoals koemestkorrels. 

Eikenbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.