Quercus rubra

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Amerikaanse eik
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Geel (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: Hoger dan 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Beschrijving

Quercus rubra of Amerikaanse eik

De Quercus rubra is een boom die redelijk groot wordt. De bladeren van de Amerikaanse eik lopen in het voorjaar uit met een gelige kleur; in de zomer is het blad groengeel. De herfstverkleuring is van oranjerood tot donkerrood. Deze tuinplant heeft een brede, wat afgeplatte kroon en komt het best tot zijn recht als solitair in grote tuinen en parken, of als lineaire aanplant in brede lanen.

 

Quercus rubra is een bladverliezende tuinplant. Deze Amerikaanse eik wordt uiteindelijk hoger dan 10 meter en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw.

 

Standplaats Quercus rubra

Quercus rubra staat het liefst in de zon of halfschaduw en stelt niet veel eisen aan de grondsoort. De Amerikaanse eik verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Quercus rubra snoeien en onderhouden

 

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Quercus rubra | Amerikaanse eik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.