Rhododendron Azalea 'Geisha Purple'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse azalea
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm
Beschrijving

Rhododendron Azalea 'Geisha Purple' of Japanse azalea

De Japanse Azalea is directe familie van de Rhododendrons. Ze groeien langzaam en blijven compact en laag van vorm en kunnen daarom ook dienen als bodembedekker. Rhododendron Azalea 'Geisha Purple' kan meer zon verdragen dan de 'gewone' Rhododendron. De tuinplant bloeit  in april - mei uitbundig met paars-roze bloemen. Hij behoudt in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats Rhododendron Azalea 'Geisha Purple'

Rhododendron Azalea 'Geisha Purple' geeft de voorkeur aan een een plaats in de zon of halfschaduw in een vochtige, humusrijke, zurige bodem. Gebruik daarom ruim tuinturf bij het aanplanten en vermeng het met de aanwezige grond.

 

Rhododendron Azalea 'Geisha Purple' snoeien en onderhouden

Strooi in het voorjaar nog eens extra tuinturf rondom de plantvoet van Rhododendron Azalea 'Geisha Purple' voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Japanse azalea's zijn goed te snoeien en zodoende nog compacter te houden. De snoei van de tuinplant vindt plaats net na de bloei in mei. Snoei daarbij alleen de jonge takken wat terug; op oud hout loopt de tuinplant minder fraai uit en kan het jaren duren voordat hij weer mooi van vorm is. De Rhododendron Azalea 'Geisha Purple' | Japanse azalea koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.