Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over salvia nemorosa

De Salvia nemorosa is een mooie dankbare tuinplant met aarvormige bloeiwijze. Het is een sterke tuinplant die stevig staat en niet windgevoelig is. Elk jaar kunt u opnieuw genieten van de hele groeicyclus; het zorgt voor een afwisselend beeld dat nooit verveelt. Een volgroeide plant wordt 40-50 cm hoog. De Salvia nemorosa geeft een uitbundige bloei in het voorjaar / begin van de zomer en nog een tweede bloei in de nazomer. Boven de grond sterft de plant af in het late najaar; de dorre stengels en zaadhoofden zijn in de winter een voedingsbodem en schuilplaats voor veel vogels en insecten. Ook zorgen ze voor de bescherming van de plant in de winter. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en geschikt als snijbloem. 

Salvia nemorosa planten

Tuinplantenwinkel.nl levert de Salvia nemorosa in pot. Dat betekent dat u de plant jaarrond kunt poten. We adviseren om 7 planten per vierkante meter te gebruiken. Plant de salie plant bij voorkeur in een humusrijke goed doorlatende grondsoort op een zonnige plaats of in de halfschaduw. De grond mag niet al te nat zijn. Bij het planten maakt u de grond goed los. U dompelt het potje even in een emmer met water zodat de wortels van de plant goed vochtig de grond in gaan. Maak een plantgat en zorg ervoor dat de kluit volledig in de grond staat. Druk de plant stevig aan en geef eenmaal goed water. In het voorjaar of de zomer kan het nodig zijn nogmaals water te geven bij droogte.

Salvia nemorosa verzorgen

Knip uitgebloeide aren na de eerste bloei weg voor een tweede bloei in het najaar. Knip hierbij de plant net onder de bloem af. In de winter verdort de plant. De verdorde stengels kunnen het beste tegen het eind van de winter worden weggehaald, om plaats te maken voor een nieuw groeiseizoen. Op kalkhoudende grond groeit de Salvia het beste; strooi daarom elk voorjaar wat kalk. Vermeerderen van de plant kan om de 2 of 3 jaar plaatsvinden door de plant te delen; dit is ook goed voor het behoud van de plant.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.