U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Salvia nemorosa 'Mainacht' | Salie | Tuinplantenwinkel.nl

Salvia nemorosa 'Mainacht'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Salie
Bloeitijd: Mei - Augustus
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Salvia nemorosa 'Mainacht' of Salie

Salvia nemorosa 'Mainacht' is een mooie, sterke borderplant met stevige, lange, paarse bloemaren die goed overeind bljven staan. De tuinplant bloeit tweemaal, eerst uitbundig in het voorjaar en nog een tweede keer in het najaar. Knip na de eerste bloei van Salie dan wel de uitgebloeide bloemen af. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en geschikt als snijbloem. Het is een gemakkelijke plant en zeker geschikt om er een grote groep van aan te planten in de border. In het late najaar sterft de tuinplant af. Combineer de Salie met bijvoorbeeld Achillea (Duizendblad); Astrantia (Zeeuws knoopje); Echinacea (rode Zonnehoed); Campanula (Klokjesbloem); Geranium (Ooievaarsbek); Lavandula (Lavendel); Alchemilla mollis en met Hortensia of Ilex.

 

Standplaats Salvia nemorosa 'Mainacht'

Salvia nemorosa 'Mainacht' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een licht vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Salvia nemorosa 'Mainacht' snoeien en onderhouden

Knip na de eerste bloei van Salie de uitgebloeide bloemen af, zodat een tweede bloei mogelijk is. Verwijder de dorre stengels en zaadhoofden van Salvia nemorosa 'Mainacht' niet, ze zijn in de winter een voedingsbodem en schuilplaats voor veel vogels en insecten; ook zorgen ze voor de bescherming van de tuinplant in de winter. De Salvia nemorosa 'Mainacht' | Salie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.