Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over echinacea

Echinacea komt in het wild voor in vrij droge gebieden (prairies) in Noord-Amerika. De natuurlijkste varianten zijn de paradoxa en de pallida. Deze hebben beide de meest afhangende bloemblaadjes van alle Echincaea. De purpurea soorten hebben de bloemblaadjes meer in de breedte staan als een parasol. Alle Echinacea hebben een kogelvormig hart van de bloem, het is een opvallende verschijning in de border. Echinacea voldoet uitstekend als solitaire tuinplant, als een bloeiaccent tussen bijvoorbeeld siergrassen. De Echinacea kan ook goed als groep geplant worden in combinatie met andere planten. De meest bekende bloemvorm is de rood-roze variant. 

Echinacea planten

Echinacea geeft de voorkeur aan een (vrij) zonnige standplaats in een vruchtbare, goed waterdoorlatende bodem. Daarnaast houdt de plant van een kalkrijke bodem. Zavelgronden (een mengsel tussen zand en klei) is ideaal. Als u de planten op zandgrond wilt planten raden we aan de zonnehoed jaarlijks te voorzien van een kalkgift.

Echinacea snoeien en onderhouden

Zonnehoed komt van nature in vrij droge gebieden voor, dus het gevaar voor uitdroging is, ondanks zijn zonnige standplaats, niet zo groot. De wortels van de plant reiken vrij diep. Uitgebloeide bloemen kunt u wegknippen zodat de bloei langer aanhoudt maar soms is het juist mooi om de zaadhoofden te laten staan. Deze geven in de winter ook een sierlijk aanzicht. Scheuren van de plant kan in het voor- en najaar; wortels stekken in het najaar. Dit scheuren of stekken is zeker aan te raden als Echinacea wat verouderd is. Geef in het voorjaar extra basisbemesting, zodat de tuinplant in het voorjaar snel nieuwe scheuten kan maken en zo niet wordt verdrongen door andere tuinplanten.

Echinacea

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.