Informatie over festuca

Festuca, oftewel Schapengras of Zwenkgras is een veel toegepast siergras. Het is een polvormende, wintergroene plant. Het meest bekend zijn de varianten met min of meer bauw gekleurd loof. De meest blauwe soort op de markt is de Festuca glauca 'Intense Blue' en zijn compacte broertje Festuca glauca 'Compacta Blue'.

Daarnaast zijn er de cultivars met groen loof. Dit is de Festuca gautieri. Over het algemeen blijven de pollen van deze groenbladige Festuca wat kleiner en compacter.

Festuca planten

Festuca is een ideale soort om als grotere groep aan te planten. Doordat hij wintergroen is, geeft hij ook in de winter kleur aan de tuin. De groenbladige Festuca gautieri wordt wel eens wat dichter op elkaar geplant, zodat de pollen zich al binnen korte tijd raken. Hierdoor ontstaat een prachtig groen golvend tapijt wat wel iets weg heeft van een wolkendeken. Ook in de rotstuin is de Festuca een aanwinst, maar dan solitair of in kleine groepjes aangeplant. 

Festuca snoeien en verzorgen

Festuca heeft weinig onderhoud nodig. Als er dor loof in de plant komt te zitten, dan kan dit er met de hand uitgetrokken worden. Als het teveel is om eruit te plukken, dan kan de Festuca een keer in zijn geheel teruggeknipt tot ongeveer 10 cm boven de grond. Daarnaast heeft Festuca de eigenschap om zich na verloop van de jaren naar boven te werken. Als dit gebeurt, graaf de plant dan in de wintermaanden een keer uit en plant hem iets dieper weer terug. Na de herplant kan hij er weer jaren tegenaan. Eventueel kan de plant tijdens het opnieuw zetten meteen een keer gescheurd worden. Zo blijft de plant jong en fris. 

Festuca kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel worden zowel de blauw- als groenbladige Festuca in meerdere varianten aangeboden. Als u een groter vak wilt aanplanten en dus een groter aantal planten nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om de voordelige planten in een P9 te bestellen. Als er een kleine groep, of bloembak aangeplant moet worden, of u wilt meteen resultaat zien, dan zijn er de grotere maten. We zullen uw bestelling Festuca altijd met zorg klaarzetten en inpakken, waarna het met onze eigen bussen veilig en zonder schade bij u bezorgd zal worden.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.