Menu
Geen producten gevonden

»

Festuca gautieri

Product informatie

Nederlandse naam: Zwenkgras / Schapengras
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Festuca gautieri of Schapengras / Zwenkgras - Informatie:
De Festuca gautieri is de groene variant van het Schapengras en wordt soms ook berenvel genoemd. Dit siergras is wintergroen en heeft dus het hele jaar door een groene uitstraling. In de wintermaanden verdort het oudste blad. Dit kunt u in het voorjaar wegplukken. Tijdens de bloei veschijnen er soms groene aren op korte stelen. Door zijn polvorming en lage hoogte is het een ideale plant voor de rotstuin. Ook in een pot voor een groen accent op uw balkon of terras is dit een aanrader. Wanneer deze Festuca gautieri wat dichter op elkaar geplant wordt, groeien de dichte pollen naar elkaar toe waardoor een soort kussendeken ontstaat. Hierdoor is deze tuinplant geschikt als vakbeplanting voor kleinere vakken. Voor grotere vakken laat de plant zich moeilijk toepassen vanwege het verschil in groei onderling. In een goed doorlaatbare, droge tot vochthoudende bodem doet Zwenkgras het prima. Op nattere gronden heeft deze het plant het moeilijker.

Festuca gautieri is een groenblijvende tuinplant. Dit Zwenkgras of Schapengras bloeit van juli t/m augustus met groene bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 20 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.

Voor meer tips over het toepassen & aanplanten van siergrassen klik hier!  De Festuca gautieri | Zwenkgras / Schapengras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.