» Festuca gautieri

Festuca gautieri

Product informatie

Nederlandse naam: Zwenkgras / Schapengras
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Festuca gautieri of Schapengras / Zwenkgras - Informatie:
Festuca gautieri is de groene variant van het Schapengras en wordt soms ook berenvel genoemd. Dit siergras is wintergroen en heeft dus het hele jaar door een groene uitstraling. In de wintermaanden verdort het oudste blad. Dit kunt u in het voorjaar wegplukken. Tijdens de bloei veschijnen er soms groene aren op korte stelen. Door zijn polvorming en lage hoogte is het een ideale tuinplant voor de rotstuin. Ook in een pot voor een groen accent op uw balkon of terras is dit een aanrader. Wanneer Festuca gautieri wat dichter op elkaar geplant wordt, groeien de dichte pollen naar elkaar toe, waardoor een soort kussendeken ontstaat. Hierdoor Schapengras geschikt als vakbeplanting voor kleinere vakken. Voor grotere vakken laat de tuinplant zich moeilijk toepassen, vanwege het verschil in groei onderling.

 

Standplaats:

Festuca gautieri staat het liefst in de zon in een goed doorlaatbare, droge tot vochthoudende bodem. Op nattere gronden heeft Zwenkgras het moeilijker.

 

Snoei en onderhoud:

Door in het voorjaar de dorre bladeren uit het Schapengras te plukken en de tuinplant tot op 20 cm boven de grond terug te knippen, houdt u hem mooi fris en jong.De Festuca gautieri | Zwenkgras / Schapengras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.