Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over biologische bramenstruik

Bramenstruiken zijn een gewilde fruitsoort in de (moes)tuin. Het zijn perfecte planten om tegen een zonnige schutting of muur te laten groeien. Naast de al bestaande soorten bramen, is er op Tuinplantenwinkel.nl ook een keuze in Biologische bramenstruiken. Biologische bramenstruiken zijn tijdens het opkweken niet behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen en er is geen gebruik gemaakt van kunstmest. Tuinplantenwinkel is voor de verkoop van deze biologisch geteelde bramenstruiken gecertificeerd door SKAL onder het SKAL-nummer 110920.

 

Biologische bramenstruik als doornloze braam

De soorten biologische bramenstruiken die op Tuinplantenwinkel.nl worden aangeboden, zijn doornloos. Dit is gedaan omdat er steeds minder vraag is naar rassen met doorns. Het grootste voordeel van doornloze biologische bramenstruiken ten opzichte van de soorten met doorns, laat zich natuurlijk makkelijk raden. Het ontbreken van de doorns, zorgt voor een makkelijke oogst zonder schrammen op uw armen en handen. Daarnaast zijn de jaarlijkse snoeiwerkzaamheden aan een doornloze bramenstruik een stuk makkelijker.

 

Zijn doornloze biologische bramenstruiken lekker?

Ook in de professionele sector wordt steeds vaker gekozen voor doornloze planten. Dat dit gebeurt, houdt in dat de kwaliteit van de vruchten van de doornloze bramenstruiken steeds beter wordt en het niveau heeft bereikt dat gelijk is aan die van de rassen met doorns. Hierdoor kunnen tegenwoordig doornloze bramenstruiken ook in de handel worden gebruikt. Terugkomend op de vraag hierboven; het zijn lekkere, goed afrijpende vruchten. U kunt gerust voor een doornloze biologische bramenstruik gaan. op Tuinplantenwinkel.nl worden de Rubus fruticosus 'Black Satin' en Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' als biologische bramenstruik aangeboden. 

 

Zijn biologische bramenstruiken zelfbestuivend?

Alle, dus ook de biologisch geteelde, bramenstruiken zijn zelfbestuivend. Dit betekent dat er geen andere bramenstruik in de buurt hoeft te staan om vruchten aan de plant te krijgen. Dit is fijn, want een biologische bramenstruik kan uitgroeien tot een grote plant. Scheuten kunnen zomaar twee meter of langer worden.

 

Andere bramenstruiken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast de biologische bramenstruiken is er op Tuinplantenwinkel.nl een groter assortiment aan gewone bramen te vinden. Verder zijn er een aantal bijzondere kruisingen tussen de Framboos en de Braam te koop. Een voorbeeld hiervan is de Rubus 'Tayberry' - Braamboos.

 

Tenslotte is er nog de biologisch geteelde Japanse wijnbes (Rubus phoenicolasius). Dit is geen braam, maar is er wel familie van. De vruchten zijn roder van kleur en kleiner van formaat in vergelijking tot een braam. Een mooi alternatief voor als u al een braam en een framboos heeft staan!

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.