Informatie over schijnhulst

De schijnhulst, die ook vaak met zijn Latijnse naam Osmanthus aangeduid wordt komt oorspronkelijk uit Azië. De schijnhulst is verwant aan de olijfboom. Met name de Osmanthus heterophyllus en Osmanthus x burkwoodii wordt als wintergroene haagplant ook voor lage hagen gebruikt. De Osmanthus ‘heterophyllus' is bijna niet te onderscheiden van de hulst en heeft ook gekartelde bladeren. Het grootste verschil is dat de bladeren van de schijnhulst minder glanzen dan die van de echte hulst. Bovendien zijn de glanzend felrode bessen, zo kenmerkend voor hulst, afwezig bij de schijnhulst. Wel krijgt de schijnhulst in april mei heerlijk geurende bloemen. Osmanthus burkwoodii verdraagt droogte goed en is door zijn langzame groei en goede snoei uitstekend geschikt voor kleine tuinen.

 

Schijnhulst aanplanten

Deze tuinplant is wintergroen, winterhard en is uitermate geschikt voor blokbeplanting of als snoeibare lage haag, maar voldoet ook als solitair in de kleinere tuinen. Schijnhulst groeit zowel in de felle zon als in de schaduw en staat het liefst in een normaal vochtige, goed doorlatende, lichtzure bodem. Als u de tuinplant aan gaat planten kunt u de bodem in het plantgat verrijken met aanplantgrond. Vermeng deze met de bestaande aarde en plaats de kluit daarna in het plantgat.

 

Het aantal planten per strekkende meter wat u moet gebruiken voor een goed gevulde haag is afhankelijk van de grootte bij aanschaf. U vindt deze informatie bij de specificaties van de plant op de productpagina.

 

Schijnhulst verzorgen 

 Deze gemakkelijke plant hoef je alleen te bemesten wanneer de groei achterblijft. Meestal kleurt het blad minder diepgroen wanneer de plant een tekort heeft aan mineralen of magnesium. Geef in dat geval de plant extra voeding in de vorm van kieseriet naast eventueel een basisbemesting. 

 

Veelgestelde vragen over de Osmanthus burkwoodii schijnhulst

Hoe hoog wordt schijnhulst?

Antwoord: Afhankelijk van de grondsoort en de standplaats wordt de osmanthus ca. 250 cm hoog en groeit breed uit.

 

Heeft Osmanthus veel water nodig?

Antwoord: Nee, de osmanthus x burkwoodii houdt niet van natte grond, alleen na het planten of in een langere periode van droogte is extra water nodig.

Hoe snel groeit Osmanthus?

Antwoord: Deze heester heeft langzame groeisnelheid met slechts 20 cm per jaar en hoeft daarom maar 1x per jaar gesnoeid te worden.

 

Hoe Osmanthus burkwoodii snoeien?

Antwoord: Osmanthus is een stevige struik en een gemakkelijk te snoeien tuinplant. U kunt de takken snoeien met een heggenschaar of snoeischaar. Snoeien is jaarrond mogelijk. De meest ideale periode voor snoei is direct na de bloei of in de zomer. De plant kan zich vervolgens weer goed herstellen en zal bloemknoppen vormen voor het volgende jaar.

 

Is Osmanthus burkwoodii alleen geschikt voor lage hagen?

Antwoord: Nee, door zijn maximale hoogte van ca. 250 cm is is dit ook een hele mooie haagplant voor een hogere afscheiding in de volle zon of halfschaduw. De bloemen verspreiden een heerlijke geur die bijen en vlinders aantrekt.

 

Online schijnhulst kopen bij tuinplantewinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Voor bestellingen via Tuinplantenwinkel.nl geldt een minimum totaal bestelbedrag van €50,- aan producten.

 

Schijnhulst afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaar staat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

Bonte schijnhulst

 

Inspiratie Schijnhulst:

Bloeiende schijnhulst

 

Deze Osmanthus heterophyllus bloeit met witte bloemen en heeft wat groter blad dan Osmanthus burkwoodii. Beide zijn soorten van schijnhulst.

 

Schijnhulst snoeien

 

Osmanthus burkwoodii is wellicht de bekendste Schijnhulst en is goed te snoeien bijvoorbeeld als bolvorm

 

Bont blad van de Schijnhulst

 

Osmanthus heterophyllus is e rook met bont blad zoals deze variant 'Goshiki'

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.