» Osmanthus x burkwoodii - bolvorm

Osmanthus x burkwoodii - bolvorm

Product informatie

Nederlandse naam: Schijnhulst
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 38 cm
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze

Osmanthus x burkwoodii of Schijnhulst - Informatie:

Schijnhulst is een wintergroene tuinplant met heerlijk geurende bloemen in het voorjaar. In het Latijn luistert de plant naar de naam Osmanthus x burkwoodii. De 'x' in de naam geeft aan dat het een kruising is; in dit geval tussen twee andere soorten schijnhulst, de Osmanthus decorus en Osmanthus delavayi. Beide zijn wintergroene struiken die evenwel de moeite waard zijn. De Nederlandse naam Schijnhulst is een klein beetje verwarrend. De bladeren van de plant zijn nauwelijks getand en lijken eerder op die van een liguster dan van een hulst. Er zijn wel osmanthus-soorten waarvan het blad precies de vorm heeft van een stekelige hulst, maar deze dus niet. Wel zo fijn tijdens het snoeien. In het vroege voorjaar staan de jonge twijgen vol met bundels heerlijk geurende, witte bloemen. In deze bolvorm is de bloei ook aanwezig. Daarnaast blijft het blad ook in de winter aan de plant zitten.

 

Standplaats:

Osmanthus burkwoodii kan zowel op een zonnige als schaduwrijke plaats staan. De tuinplant is goed winterhard. Hij houdt van een humusrijke en goed doorlatende bodem. Voeg eventueel wat aanplantgrond toe aan het plantgat. U kunt de Schijnhulst ook goed in een pot zetten. 

 

Snoei en onderhoud:

Om de bolvorm te behouden dient Osmanthus x burkwoodii jaarlijks minimaal een keer gesnoeid te worden met een heggenschaar. De snoei vindt het beste plaats aan het einde van juni of begin juli. Na de snoei zal de plant opnieuw uitlopen. Als u een strakke bolvorm wilt hebben in de winter kunt u de Schijnhulst in het najaar nogmaals snoeien. Wilt u echter liever meer witte bloemen in het voorjaar, dan raden we aan de tuinplant pas in het volgende jaar te snoeien.

 De Osmanthus x burkwoodii - bolvorm | Schijnhulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.