Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over bekijk alle

Klimop is veruit de meest toegepaste en bekende klimplant. De naam klimop is daardoor bijna een synoniem geworden voor de klimplant in het algemeen. Klimop is een ijzersterke groenblijvende klimplant. De plant is zelfhechtend waardoor ondersteuning bij muren en schuttingen niet nodig is. Hedera wordt tegenwoordig ook gebruikt als haagplant tegen een gaashekwerk. In dat geval moet de plant gevlochten worden om in de hoogte te groeien.

De snelstgroeiende klimop is de hedera hibernica. Deze heeft ook meteen het grootste blad. Minder snel groeiend en veel meer geplant vanwege het bontgekleurde of sierlijke blad is de Hedera helix en Hedera colchica. De helix heeft het kleinste blad en de traagste groei. Het blad van de Hedera colchica heeft de vorm van een wiebertje en is weer een stuk groter.

Klimop kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op onze webshop vindt u een selectie van goede klimopplanten in allerlei soorten. Al deze planten staan in pot en kunnen jaarrond geplant worden. Van de meest gebruikte Hedera hibernica bieden we diverse maten aan. Zo kunt u er zelf voor kiezen of u de plant al meteen op gewenste hoogte besteld of in een kleinere maatvoering.

Het planten van de Klimop

De klimop is eigenlijk een hele makkelijke plant en kan van de volle zon tot in de schaduw staan. Wel staat deze tuinplant liever niet te nat. De plant is zelfhechtend en kan zo tegen een muur aangeplant worden zonder hulpstukken. De plant klimt omhoog met de hechtwortels aan de twijgen.

Maak voor het planten een ruim plantgat en maak de grond goed los, meng wat aanplantgrond of potgrond door het plantgat. Haal daarna voorzichtig de pot van de plant af en plaats de plant in het plangat, zet hem zo dicht mogelijk tegen hetgeen waar hij in moet klimmen of tegen aan moet groeien. Geef zeker de eerste tijd (eerste jaar) goed water zodat de plant niet verdroogt.

Het snoeien en verzorgen van de Klimop

Als u de plant tegen een gaaswerk aanplant dient u de twijgen door het gaas heen te vlechten. Zorg er in het begin voor dat het gaas helemaal vol zit en leid de twijgen anders richting de kale plekken. Wanneer heel het gaaswerk vol zit en prachtig groen is, kan de zijkant en bovenkant met een heggenschaar geschoren worden zoals bij een haag. De Klimop, ofwel Hedera, verdraagt snoei goed en schiet hierna voller uit. Snoei kan van het voorjaar tot in de herfst.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.