» Hedera helix 'Kolibri'

Hedera helix 'Kolibri'

Product informatie

Nederlandse naam: Klimop
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Wit-groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 4 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Hedera helix 'Kolibri' of Klimop - Informatie:

Hedera helix 'Kolibri' is een zelfhechtende, groenblijvende klimplant, die niet zo snel groeit als de andere soorten Klimop. Het bonte blad is groenwit gevlekt en de tuinplant bloeit van september tot oktober met onopvallende, kleine, geelgroene bloemetjes. Na de bloei verschijnen er zwarte besjes, waar vogels op af komen. Maar pas op: ze zijn voor de mens giftig. Hedera helix 'Kolibri' is ideaal om bijvoorbeeld een gaashekwerk of muur te laten begroeien. Help de tuinplant met klimmen tegen een schutting of muur door er een mazennetwerk tegen te plaatsen en de stengels er doorheen te vlechten. Zo kan er ook een groene erfafscheiding gemaakt worden, als er eerst gaaspanelen geplaatst zijn. Zorg dat de Klimop zich niet aan het houtwerk van uw huis gaat hechten; dat laat vervelende sporen na. Overigens komt dit plantje ook als kamerplant voor en kan het in een pot op het balkon of terras geplaatst worden. 

 

Standplaats:

Hedera helix 'Kolibri' groeit in elke goed doorlaatbare bodem in de zon of de schaduw. Staat de Klimop in de zon; dan zorgt dat voor vele bonte blaadjes. In de schaduw groeit de Hedera ook, maar blijven de blaadjes meer groen. Het is belangrijk om bij de muur de grond goed los te maken en harde delen  te verwijderen.

 

Snoei en onderhoud:

In april en oktober kunt u, indien nodig, het beste wat vormsnoei toepassen. De Hedera helix 'Kolibri' | Klimop koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.