U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Schaduwplanten | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over schaduwplanten

Schaduwplanten zijn vaak planten met grote bladeren. Het grote oppervlak aan groen staat in de zomermaanden liever niet de hele dag in de zon te bakken. Net zoals de mensenhuid, kan het blad verbranden. De mensenhuid herstelt hiervan, maar als een blad eenmaal verbrand is, dan komt dit niet meer goed en wordt het uiteindelijk afgestoten. Vandaar dat de bladplanten bij voorkeur in de schaduw staan. 

Schaduwplanten planten

De meeste schaduwplanten houden van een vochtige bodem en kunnen niet zo goed tegen droogte. Let hierop als u een schaduwplant onder een boom wilt zetten. Vaak zijn dat juist wat drogere plekken, waardoor de kans bestaat dat de schaduwplanten het niet goed doen en dat zou zonde zijn. In een bostuin, waar meestal een humuslaag onder de bomen en grote heesters aanwezig is, kunnen schaduwplanten prima een plek krijgen. De humuslaag zorgt ervoor dat de bodem ook in de zomermaanden lange tijd vochtig blijft. Bij langdurige droogte is het aan te raden om zo nu en dan een keer flink extra water te geven. Als er geen natuurlijke humuslaag aanwezig is, kan dit gecompenseerd worden door elk jaar een laag compost rondom de voet van de planten te strooien. Deze laag verteerd langzaam. Door dit elk jaar te herhalen, ontstaat er op deze manier op een gegeven moment ook een soort vochtvasthoudende humuslaag. 

Schaduwplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De grootste en belangrijkste groepen schaduwplanten hebben op Tuinplantenwinkel.nl een eigen categorie gekregen. Daar vindt u de varianten die we aanbieden plus wat extra informatie en tips over de betreffende soort. Denk hierbij aan de Hosta's, Varens en bijvoorbeeld de Schoenlappersplant. Daarnaast vindt u de categorie 'bekijk alle', waar alle schaduwplanten te vinden zijn. Door gebruik te maken van de filters, komt u bij de selectie planten uit waar u naar op zoek bent. 

Heesters als schaduwplanten

In deze categorie zijn alle vaste planten opgenomen die goed in de schaduw kunnen groeien. Naast e vaste planten, is er ook een grote groep heesters die het goed doen in de schaduw. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Rhododendron, Camelia, Hortensia of de Skimmia. Deze planten vindt u terug in hun eigen categorie. 

 

schaduwborder met verschillende schaduwplanten zoals Hosta

 

Inspiratie Schaduwplanten:

Hosta en Brunnera 2 bekende schaduwplanten

 

In deze border zijn verschillende soorten lage schaduwplanten met elkaar gecombineerd zoals Hosta, Pachysandra en Brunnera.

 

naast vaste planten is de Rhododendron ook een bekende schaduwplant

 

Schaduwborders kunt u creëren met vaste planten maar ook met heesters zoals Rhododendron

 

Een echte schaduw ofwel bosborder

 

Deze schaduw ofwel bosborder kunt u zelf ook samenstellen met de Hosta, Tellima en Varens

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.