» Convallaria majalis

Convallaria majalis

Product informatie

Nederlandse naam: Lelietje-der-dalen / Lelietje-van-dalen
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 11 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Convallaria majalis of Lelietje-der-dalen of Lelietje-van-dalen - Informatie:

Convallaria majalis is een bijzondere, vaste plant met een al even bijzondere Nederlandse naam. Het Lelietje-der-dalen is een letterlijke vertaling van de Latijnse naam. Convallis betekent vallei en leiron betekent lelie. De vallei is de natuurlijke groeiplaats van de plant. Deze tuinplant heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld als symbool van liefde en in de geneeskunde. Deze tuinplant heeft geurende bloemen en is vooral daarom in trek als snijbloem.

Standplaats:

Het Lelietje-van-dalen is een superbodembedekker voor onder grote heesters en onder bomen. De tuinplant verwildert snel en heeft dus wel de ruimte nodig; onkruid heeft geen kans. In combinatie met de gele bosanemoon vormt zich een mooi plaatje. De gele bloemen bloeien al, als het frisgroene blad van het Lelietje-van-dalen gaat groeien.

 

Snoei en onderhoud:

Convallaria majalis groeit vrij snel, vooral onder gustige omstandigheden. Het is daarom verstandig te snelle groei in te perken door stukken van de tuinplant af te steken en daarbij de ondergrondse wortelstokken zeker niet te vergeten.De Convallaria majalis | Lelietje-der-dalen / Lelietje-van-dalen koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.