Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Lelietje-der-dalen / Lelietje-van-dalen
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 11 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Productcode: 34C0-52
Beschrijving

Convallaria majalis of Lelietje-der-dalen of Lelietje-van-dalen

Convallaria majalis is een bijzondere, vaste plant met een al even bijzondere Nederlandse naam. Het Lelietje-der-dalen is een letterlijke vertaling van de Latijnse naam. Convallis betekent vallei en leiron betekent lelie. De vallei is de natuurlijke groeiplaats van de plant. Deze tuinplant heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld als symbool van liefde en in de geneeskunde. Deze tuinplant heeft geurende bloemen en is vooral daarom in trek als snijbloem.

Standplaats Convallaria majalis

Het Lelietje-van-dalen is een superbodembedekker voor onder grote heesters en onder bomen. De tuinplant verwildert snel en heeft dus wel de ruimte nodig; onkruid heeft geen kans. In combinatie met de gele bosanemoon vormt zich een mooi plaatje. De gele bloemen bloeien al, als het frisgroene blad van het Lelietje-van-dalen gaat groeien.

 

Convallaria majalis snoeien en onderhouden

Convallaria majalis groeit vrij snel, vooral onder gustige omstandigheden. Het is daarom verstandig te snelle groei in te perken door stukken van de tuinplant af te steken en daarbij de ondergrondse wortelstokken zeker niet te vergeten.Waarom Convallaria majalis kopen of Lelietje-der-dalen / Lelietje-van-dalen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Lelietje-der-dalen / Lelietje-van-dalen bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Convallaria majalis aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Lelietje-der-dalen / Lelietje-van-dalen en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Convallaria majalis is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Convallaria majalis op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Lelietje-der-dalen / Lelietje-van-dalen dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Convallaria majalis, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.