Menu
Geen producten gevonden

»

Convallaria majalis

Product informatie

Nederlandse naam: Lelietje-der-dalen / Lelietje-van-dalen
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 11 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Convallaria majalis of Lelietje-der-dalen of Lelietje-van-dalen - Informatie:

De Convallaria majalis is een bijzondere vaste plant met een al even bijzondere Nederlandse naam. Het Lelietje-der-dalen is een letterlijke vertaling van de Latijnse naam. Convallis betekent vallei en leiron betekent lelie. De vallei is de natuurlijke groeiplaats van de plant. Deze  tuinplant heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld als symbool van liefde en in de geneeskunde. Het is een super bodembedekker voor onder grote heesters en onder bomen. De plant verwilderd snel en heeft dus wel de ruimte nodig. Is een ideale bodembedekker. Onkruid heeft dan geen kans. In combinatie met de gele bosanemoon geeft dat een mooi plaatje. De gele bloemen bloeien al, als het fris groene blad van het Lelietje-van-dalen gaat groeien. Deze tuinplant heeft geurende bloemen en is vooral daarom in trek als snijbloem.

Convallaria majalis is een bladverliezende tuinplant. Dit Lelietje-der-dalen of Lelietje-van-dalen bloeit van april t/m mei met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 15 cm hoog en staat bij voorkeur in de schaduw.   

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   
De Convallaria majalis | Lelietje-der-dalen / Lelietje-van-dalen koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.