U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Rosa 'Bijenweelde Roze' | Bodembedekkende roos | Tuinplantenwinkel.nl

Rosa 'Bijenweelde Roze'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bodembedekkende roos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Product-serie: Bijenweelde-rozen
Beschrijving

Rosa 'Bijenweelde Roze' of Enkelbloemige trosroos - Informatie:

De Rosa 'Bijenweelde Roze' is een doorbloeiende rozensoort met een compact uiterlijk en een zeer rijke bloei. Rozen uit deze groep hebben open bloemen waardoor de nectar makkelijk toegankelijk is. De roos is daarom erg geliefd bij bijen en hommels. De rozen vertakken zeer rijk en bloeien met bundels bloemen vanaf juni tot in het najaar. De plant is ook toepasbaar als bodembedekker. De bloei is het rijkst wanneer u oude verwelkte bloemstelen gedurende de zomer terug snoeit. Door de compacte en bescheiden groei van de Rosa 'Bijenweelde Roze'  kan hij zowel in een border als in een pot worden toegepast.

Snoei de roos in maart terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter, dan geniet u van een frisse en rijkbloeiende struikroos in de zomer. Geef daarnaast in april wat voeding in de vorm van een organische meststof. Deze gift kan herhaaldelijk en in mindere mate elke 2 maanden worden herhaald gedurende het groeiseizoen (april-september).

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Bijenweelde Roze' klik hier! De Rosa 'Bijenweelde Roze' | Bodembedekkende roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.