Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over trosrozen

Opgaande rozenstruiken waarbij de rozen in bundels bijeen staan noemen we trosrozen. Trosrozen hebben een opgaande groei; dat wil zeggen dat de stengels vooral omhoog gericht staan en minder overhangen dan bij de groep bodembedekkende rozen. Desalniettemin kunt u ook met trosrozen een border gevuld aanplanten. Kijk voor de juiste plantafstand bij de productinformatie. Doorgaans zal dit 3 planten per m2 zijn.

 

De bloemgrootte bij trosrozen verschilt per soort. Er zijn soorten met kleinere bloemen en grootbloemige rozen. Ook de uiteindelijke hoogte verschilt van soort tot soort. Dit is enigszins afhankelijk van de snoei. We bieden bij Tuinplantenwinkel een selectie sterke trosrozen aan die goed zijn gewapend tegen het klimaat hier in de Benelux. De selectie heeft weinig last van schimmels en andere plagen. Trosrozen worden ook wel floribunda rozen genoemd. Rozen stellen weinig eisen aan de bodem, maar zorg wel voor een goed doorlatende grond. Een natte bodem wordt niet goed verdragen. Geef rozen een plek in de zon, het zijn echt zonminnende planten. In de tuin aangeplant hebben rozen door het jaar heen weinig verzorging nodig. Knip eventueel uitgebloeide bloemen weg voor een langere bloeitijd.

 

Door de filter te gebruiken kunt u de juiste selectie in hoogte en bloeikleur maken. Alle trosrozen zijn doorbloeiende rozen zodat u vanaf juni maandenlang van de struik kunt genieten. We verzorgen onze rozen continue zodat ze ten alle tijden klaar zijn om uw tuin op te fleuren. We snoeien de uitgebloeide stengels terug zodat de roos snel weer nieuwe scheuten en bloemen aanmaakt. We hebben al onze verzorging en snoeitips voor struikrozen op een rijtje gezet. Ga daarvoor naar deze pagina.

 

Trosrozen hebben een rijke bloei

De bloemen van trosrozen staan aan het einde van een steel. Door uitgebloeide bloemen weg te knippen, kan de bloei aanhouden tot ver in de herfst. Naast het aanplanten in de volle grond, kan een trosroos ook prima in een pot op het balkon of terras worden gezet.

 

Veelgestelde vragen over trosrozen:

Zijn er trosrozen met grootbloemige rozen?

Antwoord: Over het algemeen hebben trosrozen kleinere bloemen, maar Tuinplantenwinkel.nl heeft ook mooie en sterke soorten in het assortiment met grote bloemen. Bekende soorten zijn bijvoorbeeld Rosa 'Leonardo da Vinci' (roze bloemen) en de Meilove serie die in diverse kleuren (roze, rood, geel, wit) wordt aangeboden. Voor elke tuin is er een geschikte variant.

 

Wat is een trosroos?

Antwoord: Een trosroos heeft zijn bloemen in bundels (trossen) aan de steel staan. Hierdoor krijgen deze struiken een uitbundige bloei. De mooiste trosrozen zijn de soorten met een uitgesproken bloemkleur.

 

Hoe hoog wordt een trosroos?

Antwoord: Er zijn verschillende soorten trosrozen, maar over het algemeen worden deze planten zo'n 60 tot 80 cm hoog. Door de planten in het voorjaar diep genoeg terug te snoeien, blijft de plant compact en mooi van vorm en blijft de hoogte beperkt. In de meeste borders geeft dit het mooiste beeld.

 

Hoe en wanneer trosrozen snoeien?

Antwoord: Trosrozen bloeien vaak door tot ver in de herfst. Zeker als ze op een plek in de volle zon geplant zijn, heeft deze plant een lange bloeitijd. Knip uitgebloeide bloemen weg om zo de aanmaak van nieuwe bloemknoppen te bevorderen. Snoeien van de gehele planten kan het beste in het vroege voorjaar gebeuren. Knip oude takken diep genoeg weg, zodat de trosroos, ook na vele jaren, een jonge frisse plant blijft.

 

Wij leveren al onze rozen in pot. Dit heeft als voordeel dat rozen van tuinplantenwinkel.nl jaarrond te planten en te kopen zijn.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.