» Rosa 'Hansestadt Rostock'

Rosa 'Hansestadt Rostock'

Product informatie

Nederlandse naam: Trosroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Abrikoos
Geurend: Lichtgeurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter

Rosa 'Hansestadt Rostock' of Trosroos - Informatie:  
Deze Rosa 'Hansestadt Rostock' (de naam is een hele tongbreker) is een abrikooskleurige trosroos. Ze heeft erg gezond blad dat het hele jaar goed aanblijft. De bloemen verschijnen van juni tot aan oktober. Deze zijn halfgevuld en hebben een zachtoranje kleur. De rozen verschijnen in trossen aan stevige opgaande stengels. Het is een compact struikroos met een uniforme groei. Hierdoor is de roos erg mooi in vakken en is ze makkelijke te combineren met vaste planten en heesters. Knip oude uitgebloeide trossen weg zodat de roos snel opnieuw knoppen vormt. Snoei deze struikroos in maart terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter. De struikroos 'Hansastadt Rostock' is een selectie van de veredelaar Tantau (Tantauroos / Tantaurozen). De roos is ook bekend onder het synoniem Rosa 'Queen Bee'.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Hansastadt Rostock' klik hier!De Rosa 'Hansestadt Rostock' | Trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.