Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over doornloze braam

Wie heeft het vroeger niet gedaan, bramenplukken aan de rand van het bosje in de buurt of langs het zandpad. Wilde bramen waren het, heerlijke vruchten maar altijd kwam je vol schrammen van de doorns van de bramenstruiken weer thuis. Deze (flinke) doorns weerhouden mensen ervan om een gecultiveerde Braam in hun tuin aan te planten. De laatst jaren is er flink geïnvesteerd in het ontwikkelen van doornloze bramen die tevens goede vruchten dragen. Hiervan verkopen wij een selectie op Tuinplantenwinkel.nl. Door de komst van de doornloze braam heeft de aanplant en kweek van de vruchten een boost gekregen. 

Doornloze braam planten

Een doornloze braam is een sterke groeier. Een plant kan scheuten maken die binnen een jaar tot wel 200 cm lang kunnen worden. Hierdoor heeft een doornloze braam een flinke groeiruimte nodig. Is deze er niet, bedenk dan of het wel slim is om op die plek een braam aan te planten. Als alternatief kunt u dan misschien beter een Framboos nemen; deze groeien een stuk minder hard. Is de ruimte er wel, dan is het belangrijk om te weten dat een doornloze braam begeleiding nodig heeft om langs te groeien. Dit kunnen bijvoorbeeld gespannen draden langs een muur of tussen palen zijn. Zorg ervoor dat de grond waar de doornloze braam komt te staan goed los en van goede kwaliteit is. Meng eventueel wat aanplantgrond door het plantgat om de structuur van de grond te verbeteren.

Doornloze braam snoeien en verzorgen

De scheuten van de doornloze braam waar vruchten aan gehangen hebben, zullen afsterven. Vanuit de grond komen nieuwe frisse scheuten waar het jaar erop weer vruchten aan komen. Snoei de afgestorven scheuten van de doornloze braam in de wintermaanden bij de grond weg. Op deze manier houdt u een overzichtelijke plant en wordt het geen wirwar van dode en levende twijgen. Strooi eventeel jaarlijks compost rondom de voet van de plant. Dit houdt de grond luchtig en geeft meteen voeding aan de doornloze braam.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.