Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over schoenlappersplant

De Schoenlappersplant bloeit al vroeg in het voorjaar. Deze plant heeft zijn naam te danken doordat de bladeren een was bevatten, waarmee de doffe neus van een schoen weer wat meer glans kan krijgen. Het is een groenblijvende plant met een decoratief blad. Het blad verkleurt in de wintermaanden met brons en roodtinten maar sterft dus niet af. De Bergenia is geschikt om in een flinke groep in de zon of halfschaduw van uw border te zetten; maar ook op schaduwrijke plaatsen komt deze tuinplant goed tot zijn recht. 

Schoenlappersplant planten

Bergenia prefereert een voedzame, humusrijke, vochtige bodem maar doet het ook gewoon goed op de wat drogere zandgronden. In de zon doet de plant het prima en zijn de verkleuringen van het blad in de wintermaanden op zijn mooist maar eigenlijk doet deze plant het nog beter in de halfschaduw. Deze tuinplant wordt vaak gebruikt rond vijvers en als onderbeplanting van bomen en heesters. Bergenia wordt door tuinplantenwinkel.nl geleverd in een pot van 9x9 cm. Wij adviseren 7 planten per vierkante meter. De planten breiden zich langzaam uit en vormen uiteindelijk een gesloten geheel. Onkruid heeft dan geen kans meer.

Schoenlappersplant verzorgen

De bladeren zitten aan de wortelstokken, die naarmate de plant ouder wordt, zich iets meer van de grond zullen verheffen. Voor een goed resultaat en de vorming van een gesloten dek van bladeren, moet Bergenia langere tijd op dezelfde plaats in de border blijven staan. Woekeren doet deze tuinplant zeker niet. Na de bloei mogen de stengels verwijderd worden, maar ze blijven eigenlijk nog heel lang decoratief. Knip de uitgebloeide bloemstengels kort af. Om weer een sterkere groei en mooiere bloemen te krijgen is het raadzaam na verloop van tijd oude pollen op te nemen; de plant te delen en opnieuw met verse compost of aanplantgrond aan te planten.

 

Schoenlappersplant combineren

 

Inspiratie Schoenlappersplant:

Roze Schoenlappersplant

 

Schoenlappersplant is makkelijk te combineren en bloeit vroeg in het jaar terwijl veel andere vaste planten dan nog niet bloeien. 

 

Herfstkleur schoenlappersplant

 

Schoenlappersplant is wintergroen. Het blad krijgt wel een herfstverkleuring in roodtinten. 

 

Schoenlappersplant met witte bloemen

 

De roze bloeiende schoenlappersplant is het bekendste, maar er zijn ook wit bloeiende soorten zoals op deze foto. In ons assortiment heeft u een ruime keuze.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.