» Bergenia 'Silberlicht'

Bergenia 'Silberlicht'

Product informatie

Nederlandse naam: Schoenlappersplant
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 35 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Bergenia 'Silberlicht' of Schoenlappersplant - Informatie:

De bloemen van de Bergenia 'Silberlicht'  zijn wit van kleur. Naarmate ze uitgebloeid raken wordt de kleur lichtroze. Bergenia 'Silberlicht' is een bodembedekkende en groenblijvende vaste plant voor schaduwrijke plaatsen. Deze tuinplant heeft decoratief blad. Het blad krijgt in de wintermaanden een mooie verkleuring naar rode en bronsgekleurde tinten. Schoenlappersplant dankt zijn naam aan de was die in de bladeren zit en vroeger door schoenmakers werd gebruikt om schoenen op te poetsen. Bergenia 'Silberlicht' komt oorspronkelijk uit China, Birma en Mongolië. De bloemen verschijnen in bundels tijdens het voorjaar aan kale stengels. Soms zitten deze halfverscholen onder het blad. Schoenlappersplant prefereert een vochtige bodem, bijvoorbeeld rond een vijver, maar doet het vaak ook gewoon goed op de wat drogere zandgronden; een echte alleskunner! De tuinplant blijft in de winter zijn groene bladeren behouden. Bergenia 'Silberlicht' planten in goed doorlatende, humusrijke grond.

Bergenia 'Silberlicht' is een groenblijvende tuinplant. Deze Schoenlappersplant bloeit van april t/m mei met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 35 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan.De Bergenia 'Silberlicht' | Schoenlappersplant koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.