Bergenia cordifolia

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Schoenlappersplant
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Bergenia cordifolia of Schoenlappersplant

Bergenia cordifolia is een bodembedekkende en groenblijvende vaste plant voor schaduwrijke plaatsen. Deze tuinplant heeft decoratief blad dat in winter meestal aanblijft. Het blad krijgt in de wintermaanden een mooie verkleuring naar rood- en bronsgekleurde tinten. Schoenlappersplant dankt zijn naam aan de was die in de bladeren zit en vroeger door schoenmakers werd gebruikt om schoenen op te poetsen. Deze tuinplant komt oorspronkelijk uit China, Birma en Mongolië. De bloemen verschijnen in bundels tijdens het voorjaar aan kale stengels. Soms zitten deze halfverscholen onder het blad.

 

Standplaats Bergenia cordifolia

Bergenia cordifolia prefereert een vochtige bodem, bijvoorbeeld rond een vijver, maar doet het vaak ook gewoon goed op de wat drogere zandgronden. Een echte alleskunner!

Bergenia cordifolia snoeien en onderhouden

Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen helemaal weg en verwijder na de winter alle uitgedroogde bladeren, zodat jonge, frisse scheuten voldoende licht en ruimte krijgen. Na enkele jaren de tuinplant opnemen, scheuren en diep terugplanten; alleen de bladeren hoeven boven de grond uit te steken.De Bergenia cordifolia | Schoenlappersplant koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.