Informatie over lei sierappel

De Lei sierappel steelt met name in het voorjaar de show. In april of mei verschijnt de bloesem, afhankelijk van de soort witroze tot purperroze. De bloesem wordt al snel gevolgd door kleine appeltjes. De Lei sierappel heeft een zeer rijke bloei die elk jaar aanwezig is. De appeltjes blijven vrij lang aan de boom en zijn een voedingsbron voor vogels wanneer de winter toeslaat. Helemaal potdicht groeit het scherm van deze Lei sierappel eigenlijk nooit. 

Lei sierappel snoeien

Het snoeien van de Lei sierappel kan in de zomer en/of winter plaatsvinden. Door de takjes een klein beetje terug te nemen ontstaat een steeds voller netwerk van takken. Uiteindelijk kunt u het scherm van deze boom ook scheren met een heggenschaar. Zorg er steeds voor dat u een deel van de takjes die de boom dat jaar gevormd heeft laat staan. Op die manier bent u verzekerd van bloesem en decoratieve vruchten in het volgende jaar.

Lei sierappel verzorgen

Deze boomsoort is soms gevoelig voor bloed- of wol-luis. Zet deze bomen daarom altijd op een standplaats waar genoeg luchtbeweging is. Dit zorgt voor een optimaal klimaat waardoor de luis zich minder thuis voelt. Mocht de luis toch verschijnen dan kan deze worden bestreden met een luizenmiddel of biologisch door het inzetten van bijvoorbeeld lieveheersbeestjes. Wat ook helpt is de bomen regelmatig van voeding te voorzien in de vorm van een organische meststof. Strooi deze rondom de voet van de planten uit. Door de voeding groeit deze krachtiger en is de boom vitaler. Een vitalere boom wordt minder snel aangetast. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.