Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over japanse esdoorn op stam

Naast de struikvormige varianten, is er ook een assortiment Japanse esdoorn op stam. Waar de grootbladige Noorse esdoorn op stam meestal op hoogstam (stamhoogte 180 tot 225 cm) gekweekt wordt, is de Japanse esdoorn bijna altijd op een lage stam (80 tot 100 cm) gekweekt. Er zijn soorten waarvan de kroon een meer opgaande groeiwijze heeft, maar er zijn ook cultivars met een brede groeiwijze met afhangende twijgen. Dit zijn de Acer palmatum 'Garnet' met rood blad en de Acer palmatum 'Dissectum' met groene bladeren. 

 

Japanse esdoorn op stam planten

De Japanse esdoorn op stam leent zich perfect om in een grote pot op het terras of balkon te zetten. In een pot gebruikt u altijd potgrond. Potgrond is luchtig van structuur, zodat overtollig water altijd snel door het gat onderin de pot weg kan lopen. Als de Japanse esdoorn op stam in de tuin wordt aangeplant, dan kan het beste tuinturf gebruikt worden. Meng dit met de aarde in uw tuin en gebruik dit mengsel tijdens het aanvullen van het plantgat. De esdoorn op stam staat bij voorkeur in een lichtzure grond. De tuinturf zorgt hiervoor. In de tuin kan de Japanse esdoorn als solitair aangeplant worden, eventueel met een mooie niet te hoge onderbeplanting er rondom heen. 

 

Japanse esdoorn op stam snoeien en verzorgen

In principe hoeft een esdoorn op stam niet gesnoeid te worden. Hij wordt het mooiste als hij zich op natuurlijke wijze kan ontwikkelen. Waar de eerste jaren wel op gelet moet worden, is dat de kroon in verhouding tot de dikte van de stam niet groot wordt. mocht dit wel gebeuren, snoei de kroon dan tijdig een keer een stukje terug. Niet te ver, dit kan de vorm van de kroon verstoren. Het beste kan er regelmatig een klein beetje worden gesnoeid. Het voorjaar is hiervoor de beste tijd. 

 

Veelgestelde vragen over Japanse esdoorn op stam:

Kunnen Japanse esdoorns in de volle zon?

Antwoord: Japanse esdoorns staan het liefste in de halfschaduw tot schaduw. Een Acer met diep ingesneden bladeren kan in de zon met extreem warm weer verbranden namelijk. Een Acer palmatum heeft iets grover blad en zal wat minder snel verbranden. Zorg dat de Acer in humusrijke gezet wordt.

 

Waar kan een esdoorn niet tegen?

Antwoord: Men moet te zien voorkomen dat de bladeren van een Esdoorn verbranden door de zon. Te droge grond kan er ook voor zorgen dat de planten geen goede start maken. Gebruik daarom tuinturf om deze aan te planten. In zure grond doen deze Acer planten het heel goed. Ook is de Esdoorn goed winterhard.

 

Welke Japanse esdoorn blijft klein?

Antwoord: De Japanse Esdoorns soorten met het fijne blad blijven ook vaak wat kleiner en kunnen goed in een kleinere tuin gebruikt worden. De Acer komt oorspronkelijk uit Japan.

 

Waar kun je een Japanse esdoorn kopen?

Antwoord: De Japanse esdoorn kopen kan op tuinplantenwinkel.nl. Deze langzaam groeiende struik past eigenlijk in elke tuin. Hij is ook verkrijgbaar als meerstammige boom/struik. Deze prachtige boom/struik heeft vaak bladeren in intense kleuren, zowel in de loop van het voorjaar naar de zomer als in de herfst.

 

De sierlijk afhangende takken geven de Japanse esdoorn op stam een bijzondere uitstraling

 

Inspiratie Japanse esdoorn:

Japanse esdoorn op stam is te verkrijgen met diverse bladkleuren

 

De Japanse esdoorn is vooral bekend als struik maar kan ook worden geënt op een stam. De meest gebruikte soorten hiervoor zijn de afhangende dissectum soorten. Het gekleurde blad van het type 'Garnet' geeft de boom direct een bijzondere uitstraling.

De Japanse esdoorn op stam groeit het beste op een plek in de halfschaduw op een goed vochthoudende maar doorlatende bodem

 

Het fijn ingesneden blad van de Japanse esdoorn 'Dissectum' en 'Garnet' zorgen voor hoge aaibaarheidsfactor omdat het zeer zacht aanvoelt.

 

In het najaar verkleurt het blad van de Japanse esdoorn nog feller voordat deze van de boom valt

 

In het najaar verkleuren de bladeren van de Japanse esdoorn naar geel, oranje en rood voordat deze van de boom vallen. In het voorjaar maakt de boom een vroege start en is het een van de eerste bomen met bladeren.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.