Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over rudbeckia

Rudbeckia is oorspronkelijk afkomstig uit Noord Amerika en de bloem is eigenlijk samengeteld uit een heleboel kleinere bloemen. Het is een gemakkelijke, winterharde, tuinplant met een uitbundige bloei en groene kelkbladeren. De bloeitijd van de Rudbeckia begint als hier en daar andere vaste planten uitgebloeid raken. De Rudbeckia staat mooi in de tuin met een groot aantal bij elkaar. Laat de bloemen in de winter aan de plant, dat staat decoratief. Tuinplantenwinkel.nl heeft twee verschillende soorten Rudbeckia in het assortiment namelijk: de geelbloeiende Rudbeckia fulgida 'Goldsturm en de Rudbeckia fulgida 'Little Goldstar' een wat lagere soort. Dit zijn de bekendste cultivars van de Rudbeckia die wel wat weg heeft van de Echinacea, maar familie van de aster is.

 

Rudbeckia planten en verzorgen

Rudbeckia heeft bij voorkeur een standplaats op een zonnige plek of in de halfschaduw, zodat hij voldoende middagzon krijgt. Humusrijke, goed doorlatende grond is de beste bodem voor de Rudbeckia, maar ook kleigrond is geschikt. Als de vochtige grond maar niet te droog wordt en geef op tijd water tijdens lange droge periodes. Zonnehoed planten kan zelfs op een plek in de volle zon als je maar voldoende water blijft geven. Ook is de Rudbeckia geschikt om potten op het terras of op het balkon mee aan te planten.

 

Rudbeckia snoeien

Laat de bloemen tot in maart aan de Rudbeckia staan. In het vroege voorjaar knipt u alles af en geeft u wat organische- of kunstmest. Dit zal de groei stimuleren en ervoor zorgen dat de Rudbeckia opnieuw uitschiet. De Rudbeckia groeit polvormig. Als na een aantal jaren de pollen te dik worden, kunt u deze door midden steken (scheuren) en de delen opnieuw planten.

 

Is de Rudbeckia hirta een vaste plant?

In tegenstelling tot de Rudbeckia fulgida is de Rudbeckia hirta een eenjarige zonnehoed. Het is dus geen vaste plant die elk jaar opnieuw aangroeit, maar een eenjarige plant of een tweejarige plant. Omdat deze Zonnehoedjes niet tot de vaste Rudbeckia's behoort, vindt u ze niet terug in onze webshop. De Rudbeckia hirta heet ook wel ruige Rudbeckia en wordt vaak gezaaid en gebruikt als snijbloem. De zaden van de Rudbeckia hirta zorgen er soms wel voor dat hij door uitzaaien in de border verder groeit. De bloemkleur van deze Zonnehoed is geel oranje.

 

Er bestaan nog andere variëteiten van deze gele Zonnehoed en de Rudbeckia triloba, Rudbeckia laciniata (slipbladige Rudbeckia) en Rudbeckia maxima zijn hier voorbeelden van. De stengels van de Rubeckia triloba worden hoger dan de Rudbeckia fulgida Goldsturm.

 

De goudgele bloemen van de Rudbeckia

De uitbundige bloeiwijze is dé reden om een gele Zonnehoed in uw tuin aan te planten. Aan een grote plant komen tientallen gele bloemen die samen een mooi geheel vormen. Wanneer je de gele bloem van de Rudbeckia goed bestudeert, snap je waarom het midden van deze bloemen ook wel bruine ogen genoemd wordt. De gele bloemblaadjes staan als het ware in een cirkel om het bruine oog van de Rudbeckia heen. Deze goudgele bloemen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar lokken ook vlinders en andere insecten naar uw tuin.

 

Rudbeckia kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Bent u op zoek naar prachtige kleurrijke bloemen die uw tuin kunnen transformeren? Dan is Rudbeckia de perfecte keuze voor u. Zowel de Rudbeckia Fulgida Goldsturm als de Rudbeckia fulgida Little Goldstar is een gele Zonnehoed die in de lente bijen aantrekt. Wij hebben onze eigen bezorgservice en bezorgen uw Rudbeckia binnen 2 tot 7 werkdagen bij u thuis. Daarnaast hebben wij een ruim assortiment aan andere tuinplanten, zoals grassen en bodembedekkers, waarmee u uw tuin compleet kunt maken.

 

Kies voor Tuinplantenwinkel.nl en geniet van de schoonheid van Rudbeckia. Bekijk ons assortiment en creëer een kleurrijk paradijs in uw eigen achtertuin. Bestel vandaag nog en laat uw tuin stralen met Rudbeckia van Tuinplantenwinkel.nl.

 

Veelgestelde vragen over Rudbeckia:

Is de Rudbeckia winterhard?

Antwoord: Ja de Rudbeckia soorten die op Tuinplantenwinkel.nl verkrijgbaar zijn, zijn winterhard. Let wel de Rudbeckia zal in de winter helemaal afsterven, maar komt in het voorjaar weer op.

 

Is Rudbeckia hetzelfde als zonnehoed?

Antwoord: De Nederlandse naam van een Rudbeckia is Zonnehoed. Maar ook de Echinacea heeft als Nederlandse naam de Zonnehoed.

 

Waar Rudbeckia planten?

Antwoord: Rudbeckia staat graag op een zonnige standplaats. De Rudbeckia is goed te combineren met andere vaste planten of siergrassen.

 

Hoe lang bloeit Rudbeckia?

Antwoord: Rudbeckia bloeit vrijwel de gehele zomer.

 

Wat is het verschil tussen Echinacea en Rudbeckia?

Antwoord: Rudbeckia lijkt erg op de Echinacea. Maar de Rudbeckia soorten zijn altijd geel of oranje van kleur. En de Echinacea is er in vele verschillende kleuren en cultivars. Het zijn dus twee totaal verschillende planten maar hebben wel dezelfde Nederlandse naam.

 

Kan Rudbeckia in de schaduw?

Antwoord: Rudbeckia staat niet graag in de schaduw. Plant hem liever in de zon zo zal hij zich beter thuis voelen en meer bloemen geven.

 

Hoe Rudbeckia snoeien?

Antwoord: Knip de Rudbeckia net boven de grond af in het vroege voorjaar, rond maart. Daarna zal hij bij warme temperaturen weer uitlopen.

 

Rudbeckia gele zonnehoed

 

Inspiratie:

Rudbeckia combineert gemakkelijk met vele planten

 

Deze wordt net als Echinacea zonnehoed genoemd. Vroeger heette beide planten Rudbeckia.

 

Rudbeckia bloeit zeer rijk

 

Mooie donkergele bloemen met een zwart hart en bloeit zeer lang vanaf de zomer tot diep in het najaar.

 

Rudbeckia combineren

 

Deze tuinplant is ook goed te combineren met andere vaste planten zoals Kniphofia, Stipa gigantea en Crocosmia.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.