Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over rudbeckia

Rudbeckia is een composiet; de bloem is eigenlijk samengeteld uit veel kleine bloemetjes. Het is een gemakkelijke, winterharde, rijkbloeiende tuinplant. De bloeitijd begint als hier en daar andere vaste planten uitgebloeid raken. Staat mooi in de tuin met een groot aantal bij elkaar. Laat de bloemen in de winter aan de plant, dat staat decoratief. Tuinplantenwinkel heeft twee soorten in het assortiment namelijk: de geelbloeiende Rudbeckia fulgida 'Goldsturm en de Rudbeckia fulgida 'Little Goldstar' een wat lagere soort. De Rudbeckia heeft wel wat weg van de Echinacea, maar is familie van de aster.

Rudbeckia planten en verzorgen

Rudbeckia staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw in humusrijke, goed doorlatende grond. Kleigrond is geschikt. De grond mag niet te droog worden. Laat de bloemen tot in maart aan de tuinplant staan. In het voorjaar knipt u alles af en geeft u wat organische- of kunstmest; dan zal de Rudbeckia opnieuw uitschieten. Deze tuinplant groeit polvormig. Als na een aantal jaren de pollen te dik worden, kunt u deze door midden steken (scheuren) en de delen opnieuw planten. Zorg dat de plant niet uitdroogt, geef op tijd water tijdens lange droge periodes.

Rudbeckia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.