Rudbeckia fulgida 'Little Goldstar'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zonnehoed
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Rudbeckia fulgida 'Little Goldstar' of Zonnehoed - Informatie:

De Nederlandse naam van Rudbeckia fulgida 'Little Goldstar' is Zonnehoed. Dit is dezelfde naam als Echinacea heeft en dat is niet geheel toevallig. Vroeger hoorde de Echinacea tot de Rudbeckia-soorten; er is dus zeker gelijkenis tussen deze twee plantenrassen. Voor wie een gele variant wenst maar niet teveel ruimte in de border heeft, is deze Rudbeckia fulgida 'Little Goldstar' misschien wel de allerbeste keuze. Hij blijft wat lager en groeit wat compacter dan de meeste andere soorten Rudbeckia. Wanneer veel vaste tuinplanten op hun retour zijn, begint de Rudbeckia fulgida 'Little Goldstar' juist met bloeien. Zonnehoed is vorstbestendig en verliest in de winter zijn bladeren.

 

Standplaats:

Rudbeckia fulgida 'Little Goldstar' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vruchtbare, lichtvochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Zoals alle Rudbeckia soorten is ook dit een sterke tuinplant. Hij vormt een pol die door middel van scheuren te verjongen en vermeerderen is. Verwijder in het vroege voorjaar alle bloemstengels en afgestorven bladeren, zodat jonge, frisse scheuten voldoende licht en ruimte krijgen.De Rudbeckia fulgida 'Little Goldstar' | Zonnehoed koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.