Informatie over nashipeer

De Nashipeer bloeit in april-mei met witte bloemen, waaruit zich later de vruchten vormen. Als er een vrucht is met verschillende namen dan is het de Nashipeer wel: Aziatische peer, zandpeer, waterpeer, Japanse appelpeer, meloenpeer. De laatste twee namen zeggen iets over het uiterlijk van de vrucht; de vorm lijkt erg op een appel en de schil heeft veel weg van een meloen. De Nashipeer is zeer sappig en zoet met een smaak tussen een peer en een litchi. Hij is ook erg geschikt om er jam van te maken. Wel is er geduld nodig voordat de meloenpeer volledig is uitgerijpt: pas in oktober als de vrucht bronskleurig is. Tuinplantenwinkel heeft een laagstam en een halfstam Pyrus pyrifolia ‘Niitaka’ en een halfstam Pyrus pyrifolia ‘Shinko’ in het assortiment.

Standplaats van de nashipeer

De Nashipeer staat graag in de volle zon of gefilterd zonlicht. De tuinplant is zelfbestuivend, maar voor een rijkere opbrengst is het aan te raden ook een andere soort in de nabijheid aan te planten.

Nashipeer snoeien en verzorging

De Nashipeer moet op dezelfde manier gesnoeid worden als een gewone peer. Zonder snoei komen er al snel teveel takken en krijgen de vruchten daardoor niet voldoende zonnewarmte om lekker te rijpen. Een vruchtboom moet daarom altijd een open structuur houden. Kies 8 tot 10 hoofdtakken uit, die gelijkmatig over de stam zijn verdeeld. Knip de dunne twijgen in de winter op een vorstvrije dag terug tot 15 cm van de hoofdtak. Het twijgje dat overblijft, krijgt in het voorjaar de bloemen waaruit de vruchten groeien. Deze snoei moet iedere winter herhaald worden. Als er teveel twijgjes komen, mogen er een paar weggeknipt worden.

 

nashipeer behoort net als de peer tot het geslacht pyrus

 

Inspiratie Nashipeer:

De vruchten van de nashipeer hebben een ronde vorm

 

De vruchten van een nashipeer hebben een ronde vorm en lijken daardoor op appels. Vandaar dat de vruchten ook soms appelperen worden genoemd. De schil is ruw, maar het vruchtvlees is zacht zoals bij peren en heerlijk zoet.

 

In het voorjaar bloeit de nashipeer met vrij grote bloesems

 

In het voorjaar trakteert de nashipeer boom uw tuin op een geweldige bloesem. Ook opvallend zijn de bladeren die bij het uitlopen een rode tot koperachtige kleur hebben voordat ze groen kleuren.

 

Nashipeer bomen laten zich goed snoeien en kunnen ook geleid worden

 

Nashiperen zijn gemakkelijke fruitbomen die goed groeien op bijna elke grond, goed winterhard zijn en over het algemeen minder ziektegevoelig zijn in ons klimaat dan normale perenbomen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.