Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over laagstam nashipeer

Deze peer wordt ook wel Japanse peer genoemd of zandpeer. Andere namen voor deze perensoort zijn appelpeer of meloenpeer. De naam appelpeer verwijst naar de appelvorm van deze perensoort. De naam meloenpeer verwijst naar het gelijkend aan meloen smakende vruchtvlees.

De Pyrus pyrifolia zoals hij officieel wordt genoemd komt van oorsprong uit China en Japan. Het is een gezonde en vaak groeikrachtige boom met grotere bladeren dan die van een normale perenboom. Het blad is sterk glanzend. De bloesem verschijnt erg vroeg in het voorjaar en heeft een zuiverwitte kleur. Deze fruitboom kan erg productief zijn. De vruchten zijn direct te eten en ook te verwerken in gebak of bijvoorbeeld gelei.

Laagstam nashipeer planten

Een laagstam nashipeer kan uitgroeien tot een boom van ongeveer 3 à 4 meter hoog. U kunt de hoogte ook beperken door snoei. De boom is ook te leiden tegen een muur of schutting.

Geef hem een zonnige plek voor de lekkerste vruchten en hoogste opbrengst. Elke goed doorlatende grond vormt een prima standplaats. Maak de grond goed los alvorens de boom te planten. Een zwaardere grond kunt u luchtiger maken door het toevoegen van humus in de vorm van aanplantgrond of compost. Vermeng deze dan door de bestaande aarde in het plantgat.

Laagstam nashi of appelpeer snoeien

Een laagstam appelpeer is gemakkelijk te snoeien en kan hierdoor kleiner worden gehouden. Zo kunt u de vruchten makkelijk blijven plukken. Snoeien van deze fruitsoort kan het beste in februari en maart. In juli of augustus kunt u sterk groeiende twijgen inkorten en zo de groei afremmen.

Naast snoeien mag u de bomen ook eventueel bemesten met een organische meststof. U kunt ook jaarlijks een mulchlaag rondom de voet van de stam aanbrengen. Op zandgrond kunt u daarnaast elke jaar 1 of 2 keer kalkkorrels uitstrooien rondom de voet van de boom.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.