Pyrus pyrifolia 'Niitaka' - laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Nashipeer
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Beschrijving

Pyrus pyrifolia 'Niitaka' of Nashipeer - Informatie:

Pyrus pyrifolia 'Niitaka' is een apart soort fruit. De Nederlandse naam is Nashipeer, appelpeer, meloenpeer of Aziatische zandpeer. De vruchten van de Nashipeer zijn zeer sappig en zoet en zijn plukrijp in augustus of september. Dit is een beetje afhankelijk van het weer.

 

Geef hem een zonnige standplaats voor de lekkerste vruchten en rijkste vruchtdracht.

 

Snoei en verzorging

Snoei van een Nashipeer vergelijkt zich met die van een perenboom. Om de vruchtdracht te bevorderen is het belangrijk om een (Nashi)perenboom regelmatig te snoeien. Zonder snoei groeit Pyrus pyrifolia 'Niitaka' snel uit tot een warboel. Snoei een perenboom in de winter in model. Dun de tuinplant uit, zodat een open structuur van een aantal gesteltakken onstaat. Aan deze gesteltakken vormt zich het bloemhout waar de bloesem en de vruchten aan komen. Knip de scheuten van het afgelopen seizoen terug tot op 15 cm van een gesteltak. Het stukje twijg dat overblijft, vormt zich in het jaar erna tot bloemhout. Dit principe herhaalt zich elk jaar. Wanneer het bloemhout te oud is geworden, kan dit ook worden gedund. Zo blijft de boom jong en gezond. Hardgroeiende scheuten van de tuinplant mogen al in de zomer gesnoeid worden.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Pyrus pyrifolia 'Niitaka' - laagstam | Nashipeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.