U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Choisya ternata | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over choisya ternata

De Choisya ternata is een groenblijvende, redelijk winterharde tuinplant met leerachtige, glanzende bladeren. Ternata betekent in groepjes van 3 wat verwijst naar de stand van de bladeren aan de takken van deze plant. Deze tuinplant krijgt van mei t/m juni opvallende witte bloemtrosjes die een honingzoete geur afscheiden, die bij aanraking sterker wordt. Vlinders en bijen worden door deze geur natuurlijk ook aangetrokken. Heel veel vorst kan Choisya ternata niet verdragen; het is daarom een geliefde kuipplant in serres en op balkons. Toch kan hij ook in de volle grond geplant worden op een zonnige of half beschaduwde, beschutte plaats op het zuiden. De plant is bijvoorbeeld goed te combineren met rozen en Clematis. Mocht de plant schade oplopen door vorst dan is hij prima in staat zich te herstellen. Snoei de afgevroren delen van de plant dan terug in het voorjaar. Een volwassen plant wordt uiteindelijk 75 tot 100 centimeter hoog.

Choisya ternata planten

Choisya ternata geeft de voorkeur aan een beschutte plaats in de halfschaduw, maar doet het ook prima in de zon of volle schaduw. in een zurige, voedzame goed waterdoorlatende bodem voelt deze plant zich het beste thuis. Tuinplantenwinkel.nl levert deze tuinplant altijd in een pot waardoor u de plant het hele jaar door kunt planten en kopen. Wij adviseren voor de border 3 planten per vierkante meter. Maak eerst de grond goed los, zodat de tuinplant gemakkelijk kan wortelen. Maak een plantgat dat een stuk groter is dan de pot en strooi hier flink wat tuinturf (Tuinplantenwinkel.nl kan dit ook leveren) in, dat zorgt voor het zurige bodemmilieu. Dompel de plant met pot in emmer water, zodat de haarwortels zich goed kunnen volzuigen. Haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul op met de omliggende aarde en druk het geheel stevig aan. Geef daarna nog een keer water.

Choisya ternata snoeien en onderhouden

Het is voor deze tuinplant belangrijk dat het zure milieu van de bodem in stand blijft. Strooi daarom ieder jaar, eenmaal een paar handjes tuinturf op de bodem rond de voet van de plant. Bescherm deze tuinplant bij strenge vorst door hem af te dekken met vliesdoek. In pot kunt u de plant neerzetten op een minder vorstgevoelige plaats. De Choisya is een goed te snoeien tuinplant en kan makkelijk in model gehouden worden. Uitgebloeide takken licht terug snoeien; er is kans op een tweede bloei in het najaar. Na de winter takken met vorstschade afknippen en dode takken tot de grond terug snoeien.

 

Choisya krijgt witte bloemen

 

Inspiratie Choisya ternata:

Choisya met groot groen blad

 

De groene gewone Choisya ternata heeft het grootste blad van alle Choisya. 

Gele Choisya

 

De Gele Choisya valt erg op en heeft vele namen zoals 'Brica', 'Lich' en 'Sundance'. 

 

Choisya met fijn ingesneden blad

 

Er zijn ook Choisya met fijn blad zoals de 'Aztec Pearl' en 'White Dazzler'

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.