Informatie over choisya ternata

De Choisya ternata is een groenblijvende, redelijk winterharde tuinplant met leerachtige, glanzende bladeren en is heel mooi te combineren met andere vaste planten. Ternata betekent in groepjes van 3 wat verwijst naar de stand van de drielobbige bladeren aan de takken van deze plant. Deze tuinplant krijgt van mei t/m juni opvallende witte bloemetjes die een honingzoete geur afscheiden die bij aanraking sterker wordt. Vlinders en bijen worden door deze geur natuurlijk ook aangetrokken.

 

Heel veel vorst kan Choisya ternata niet verdragen; het is daarom een geliefde kuipplant in serres en op balkons of op een beschutte plek. Toch kan hij ook in de volle grond geplant worden op een zonnige of half beschaduwde, beschutte plaats op het zuiden, liefst op wat zure grond. De plant kun je bijvoorbeeld goed combineren met andere vaste planten, heesters, rozen en Clematis. Ook in exotische tuinen komen de heerlijke geur en de witte bloemen prima tot hun recht. Mocht de plant schade oplopen door vorst dan is hij prima in staat zich te herstellen. Snoei de afgevroren delen van de plant dan terug in het voorjaar. Een volwassen plant wordt uiteindelijk 75 tot 100 centimeter hoog.

 

Choisya ternata planten

Choisya ternata geeft de voorkeur aan een beschutte plaats in de halfschaduw, maar doet het ook prima op een zonnige plek of in volle schaduw. in een zurige, voedzame goed waterdoorlatende bodem voelt deze plant zich het beste thuis. Tuinplantenwinkel.nl levert deze tuinplant altijd in een pot waardoor u de plant het hele jaar door kunt planten en kopen. Wij adviseren voor de border 3 planten per vierkante meter.

 

Maak eerst de grond goed los, zodat de tuinplant gemakkelijk kan wortelen. Maak een plantgat dat een stuk groter is dan de pot en strooi hier flink wat tuinturf (Tuinplantenwinkel.nl kan dit ook leveren) in, dat zorgt voor het zurige bodemmilieu. Dompel de plant met pot in emmer water, zodat de haarwortels zich goed kunnen volzuigen. Haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul op met de omliggende aarde en wat meststof en druk het geheel stevig aan. Geef daarna nog een keer water.

 

Choisya ternata snoeien en onderhouden en beschermen bij strenge vorst

Het is voor deze tuinplant belangrijk dat het zure milieu van de bodem in stand blijft. Strooi daarom ieder jaar, eenmaal een paar handjes tuinturf op de bodem rond de voet van de plant. Bescherm deze tuinplant bij strenge vorst door hem af te dekken met vliesdoek. In pot kunt u de plant neerzetten op een minder vorstgevoelige plaats. De Choisya is een goed te snoeien tuinplant en kan makkelijk in model gehouden worden. Uitgebloeide takken licht terug snoeien; er is kans op een tweede bloei in het najaar. Na de winter takken met vorstschade afknippen en dode takken tot de grond terug snoeien.

 

Veelgestelde vragen over Choisya ternata

Is Choisya ternata een groenblijvende heester?

Antwoord: Ja, de bladeren blijven 's winters aan de planten zitten.

 

Zijn Choisya struiken winterhard?

Antwoord: In de winter verdraagt Choisya ternata de vorst niet altijd. Zet hem daarom op een beschutte plek in de volle grond en bescherm de voet van de tuinplant met een dikke laag afgevallen blad of bedek hem met speciaal vliesdoek. Het is vooral een geschikte kuipplant, die het beste op een koele, vorstvrije plaats binnen, kan overwinteren.

 

Hoe snoei je een Choisya?

Antwoord: De Choisya is een goed te snoeien tuinplant en kan makkelijk in model gehouden worden. Uitgebloeide takken licht terug snoeien; er is kans op een tweede bloei in het najaar. Na de winter de delen met vorstschade afknippen en dode takken tot de grond terug snoeien.

 

Hoe groot wordt Choisya ternata?

Antwoord: Een volwassen plant wordt uiteindelijk 75 tot 100 centimeter hoog.

 

Hoeveel Choisya per vierkante meter?

Antwoord: Wij adviseren voor de border 3 planten per vierkante meter.

 

Hoe snel groeit Choisya ternata?

 Antwoord: De groei is vrij snel, hij zal zijn volwassen lengte in een paar jaar bereiken.

 

Choisya ternata online kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle tuinplanten met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de Choisya's met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de Choisya's is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de Choisya's komen brengen.

 

Choisya ternata afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw Choisya bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Hier kunt u nog vele andere planten zien. Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw Choisya klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

Choisya krijgt witte bloemen

 

Inspiratie Choisya ternata:

Choisya met groot groen blad

 

De groene gewone Choisya ternata heeft het grootste blad van alle Choisya. 

Gele Choisya

 

De Gele Choisya valt erg op en heeft vele namen zoals 'Brica', 'Lich' en 'Sundance'. 

 

Choisya met fijn ingesneden blad

 

Er zijn ook Choisya met fijn blad zoals de 'Aztec Pearl' en 'White Dazzler'

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.