» Choisya ternata

Choisya ternata

Product informatie

Nederlandse naam: Choisya
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 20/30 cm

Choisya ternata of Choisya - Informatie:

Choisya ternata is een groenblijvende heester, bloeit soms al in februari en in mei-juni met trosjes witte,  heerlijk honingzoet geurende bloemen die mooi afsteken tegen het smalle glanzend, groene, decoratieve blad. In de herfst is er soms een tweede bloeimoment. In de winter verdraagt deze tuinplant de vorst niet altijd. Bescherm de voet van de plant met een dikke laag afgevallen blad of bedek de plant met speciaal vliesdoek. Het is vooral een geschikte kuipplant, die het beste op een koele, vorstvrije plaats binnen, kan overwinteren. Geef een Choisya in een pot om de vier weken een kleine hoeveelheid meststof. Zet deze tuinplant het liefst op een beschut, zonnig, warm plekje in de tuin. Oorspronkelijk komt deze tuinplant uit Mexico en is verwant aan het sinaasappel- en citroenboompje. Een prima plant voor de patio. Elke voedzame, humusrijke, lichtzure, goed doorlaatbare bodem is geschikt. Geef bij voorkeur regenwater als de plant water nodig heeft; hierin zit minder kalk, zodat het zurige milieu van de bodem langer in stand blijft. Strooi daarom ook regelmatig een paar handjes tuinturf op de bodem rond de plant.

Choisya ternata is een groenblijvende tuinplant. Deze Choisya bloeit van mei t/m juni met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 100 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

De Choisya ternata | Choisya koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.