Informatie over lei sierappel red sentinel

Zowel in het voor- als najaar is deze leiboom een echte aandachtstrekker. In april-mei verschijnen er overal roze bloemknopjes te midden van het nieuwe jonge blad. De bloesem is vervolgens wit(roze) van kleur. Na de bloesem begint de boom in grote getale appeltjes te vormen die in het najaar vuurrood verkleuren. In de herfst en winter blijven de appeltjes lang aan de boom hangen. Als leiboom met een hoge stamhoogte van minimaal 180 cm kan de Sierappel boom een mooie groene afscheiding van de tuin boven de schutting vormen. Met een lage stamhoogte en geringere totale hoogte, kunnen ze een lelijke muur bedekken of de lengte van de schutting breken. In elke tuin is wel een plek te vinden waar de Lei sierappel goed tot zijn recht komt.

 

Een Lei sierappel boom in de tuin planten

Kies voordat u start met aanplanten eerst de juiste stamhoogte van de Lei sierappelboom. De stamhoogte van bomen verandert namelijk niet meer. Een juiste keuze is dus erg belangrijk. De boom staat bij voorkeur in de volle grond. Zeker bij een leiboom is het aan te raden om hem in de volle grond aan te planten. Deze bomen zijn namelijk nogal topzwaar en dat kan ervoor zorgen dat de pot waarin ze zouden staan omvalt tijdens harde wind.

 

Omdat al onze bomen en tuinplanten in pot worden geleverd, kunnen ze het hele jaar aangeplant worden. Dit kan zelfs in de zomer prima, als er maar tijdig water gegeven wordt. Een plek in de zon is het beste voor deze Sierappels.

 

Graaf een ruim plantgat en maak de grond op de bodem van het plantgat goed los. De bovenkant van de kluit van de boom komt op gelijke hoogte met het maaiveld te staan. Hierdoor blijft de stamhoogte in tact. Eén of twee centimeter hoger of dieper is geen probleem, maar zorg ervoor dat stam van de boom vooral niet dieper komt te staan. Het is verstandig om de grond in het plantgat te mengen met aanplantgrond. Aanplantgrond zorgt voor een goede start van de groei van het wortelgestel. Vul de kluit van de boom aan met het mengsel van aanplantgrond en aarde uit uw tuin en druk de grond met uw schoen aan. Direct na de aanplant kunt u de meegeleverde boompalen plaatsen. Boompalen geven de wortels van de kluit in de eerste jaren na aanplant houvast bij harde wind. Zet de boompaal direct naast de kluit in de grond. Geef de boom tenslotte voldoende water, zodat de kluit zich goed vol kan zuigen. Herhaal het water geven tijdens warme en droge periodes in de zomer regelmatig.

 

Prachtige bloesem van de Lei Sierappel in het vroege voorjaar

Zowel de Malus Red Sentinel als de Malus Evereste krijgen in het vroege voorjaar prachtige bloesem. De bloemknoppen zijn roze en als deze opengaan, komen er mooie witte bloemen uit te voorschijn. Later in het jaar komen er mooie sierappels aan de leiboom te staan. De Sierappel is zelfbestuivend en heeft geen andere boom of soort nodig om vruchten te ontwikkelen. De Malus Evereste wordt in de fruitteelt zelfs gebruikt als bestuiver voor vele andere appelrassen.

 

Rode sierappeltjes van de Red Sentinel Lei sierappel in de wintermaanden

De Lei Sierappel geeft in het najaar en in de winter kleur aan de tuin door de mooie sierappels. Doorgaans komt er een grote hoeveelheid van deze sierappels aan de bomen te hangen. Deze kleine appeltjes beginnen in de herfst af te kleuren. De Red Sentinel krijgt rode sierappeltjes, de appeltjes van de Malus Evereste zijn iets meer oranje van kleur. Deze appeltjes kunnen tot ver in de winter aan de boom blijven hangen. Als de appeltjes zachter beginnen te worden, komen de vogels er op af!

 

De Lei sierappel snoeien en verzorgen

Het snoeien van de Lei sierappel bomen kan in de zomer en/of winter plaatsvinden. Door de takken een klein beetje terug te snoeien ontstaat een steeds dichter netwerk van takken en blaadjes. Online snoeitips voor leibomen zoals de sierappel vindt u hier. Door de gevoeligheid voor luis staan deze leibomen het beste op een open plek zodat de wind lekker door de bomen heen kan waaien. 

 

Lei Sierappel en andere bomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u deze leiboom in diverse rekafmetingen kiezen. Daarnaast is er doorgaans ook keuze in stamhoogte. De stamomtrek wordt bij de meeste leibomen en andere producten niet genoemd, omdat wij dit van ondergeschikt belang vinden. Een leiboom met een mooi gevuld rek vinden wij belangrijker dan een dikke stamomtrek. Natuurlijk geven wij de voorkeur aan een grotere stamomtrek. Bij de lei sierappel is dit bijna altijd een stamomtrek van minimaal 8 10 cm.

 

Nadat u de Lei Sierappel als leiboom of op stam in uw winkelwagen heeft geplaatst en heeft afgerekend, gaan wij de bestelling verwerken en voor u aan de slag. Bezorging van de leiboom gebeurt met onze eigen bezorgdienst. Doordat wij het transport in eigen handen hebben, is de kans op schade van de leiboom (en elk ander product) nagenoeg niet aanwezig. Als u wilt, kunt u de leiboom ook komen afhalen op ons Planten- en bomencentrum in Knegsel. Zodra u een mail gehad heeft dat de bestelling klaar staat, kunt u langskomen. Onze medewerkers zullen helpen om de Lei sierappel op de aanhanger te leggen.

 

 

Veelgestelde vragen over de Lei Sierappel Red Sentinel:

In welke periode kan je de Lei Sierappel het beste snoeien?

Antwoord: Verzorging van een sierappel boom is gelijk aan die van de appelbomen waaraan de grote vruchten komen te hangen. De dunne twijgen van het afgelopen jaar moeten elk jaar gesnoeid worden. Laat ongeveer 10 cm van deze twijgen staan. In de loop van de jaren worden deze takjes dikker en komen er in het voorjaar bloemen en in de herfst appeltjes aan te zitten. Snoei de twijgen zodra ze langer dan 30 cm worden. Dit kan in het hele jaar. U hoeft niet tot de wintermaanden als het blad gevallen is met de snoei te wachten.

 

Is Malus Red Sentinel eetbaar?

Antwoord: De kleine appeltjes van de sierappel zijn niet giftig, maar ook niet lekker om te eten. Voor de vogels zijn de vruchten wel eetbaar. Zodra de bladeren zijn gevallen en de vruchten rijp zijn, komen de vogels erop af.

 

Hoe hoog kan een Malus RedSentinel worden?

Antwoord: Als losse boom op stam, kan deze boom 5 meter hoog worden. De Lei sierappel wordt minder hoog, omdat deze boom elk jaar terug gesnoeid wordt naar zijn basisvorm. Er zijn ook kleine boompjes op stam te koop. Deze boompjes op stam hebben een traaggroeiende onderstam, waardoor ze prima in een pot te planten zijn. De uiteindelijke grote van zo'n klein boompje is ongeveer 150 cm. Daarnaast wordt de sierappelboom ook als struik gekweekt. De plant krijgt dan meteen vanaf de grond al vertakkingen. Door de zijtakken na een aantal jaar van de hoofdtakken te snoeien, ontstaan er stammen. Zo kan deze plant uitgroeien tot een meerstammige boom.

 

Hoe lang bloeit sierappel?

Antwoord: De bloei van een sierappelboom houdt een aantal weken aan. Deze boom bloeit als de bladeren al aan de takken hangen. Er zijn ook fruitbomen die bloeien voordat het blad aan de bomen komt.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.