» Lei-Sierappel 'Red Sentinel' - Scherm

Lei-Sierappel 'Red Sentinel' - Scherm

Product informatie

Nederlandse naam: Sierappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Geurend: lichtgeurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 50 cm.
Afmetingen rek (b x h): 110 x 180 cm.
Totale hoogte leiboom: 230 cm.
Product-serie: Scherm-serie
Vruchtdragend: Ja

Lei-Malus 'Red Sentinel' of Lei-Sierappel - Informatie:
De Lei-Malus 'Red Sentinel' of Lei-sierappel zorgt voor een rijke seizoensbeleving in uw tuin. In april en mei verschijnt er een kleurrijke voorjaarsbloesem waarna zich kleine appeltjes vormen. In de herfst kleuren de appeltjes rood en blijven ze nog maandenlang aan de boom hangen. Pas diep in de winter vallen de appeltjes ten prooi aan vogels. De hoge sierwaarde is de voornaamste reden om voor deze leiboom te kiezen. Wanneer privacy-redenen voor u een belangrijk uitgangspunt zijn is de lei-sierappel niet de beste keuze. Kies dan bijvoorbeeld voor de lei-haagbeuk, lei-amberboom of lei-parrotia. Deze leiboom heeft namelijk een wat meer open uiterlijk. Toch geeft de boom zeker beschutting omdat het beeld goed gebroken wordt.

Deze Lei-scherm uitvoering kan worden gebruikt om kamers in uw tuin te creëeren, een muur of schutting te camoufleren of juist om het zicht af te blokken vanaf de straatzijde. De boom heeft een korte stam van 50 centimeter met daarboven een scherm van 120 x 180 centimeter. Het frame kan worden vergroot door parallel extra bamboestokken aan te binden. U kunt de kluit van de boom tegen de schutting aan plaatsen maar bij voorkeur plaatst u de stam op een afstand van minimaal 40 à 50 centimeter of meer.

Snoei en onderhoud:
Een leiboom dient minimaal eenmalig per jaar gesnoeid te worden. Deze lei-sierappel wordt het beste gesnoeid in de late zomer (augustus/september) of in de winter. U kunt de lei-sierappel het beste snoeien met een snoeischaar of tang. Op die manier kunt u gericht snoeien. Laat de hoofdtakken in tact en snoei de zijtakken kort terug. Laat daarbij een aantal knoppen staan. Vanuit deze knoppen zullen zich nieuwe takken ontwikkelen en u stimuleert de vorming van bloesem en dus sierappeltjes. Geef indien nodig extra voeding in het voorjaar of de zomer; bij voorkeur met een organische meststof zoals culterra.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Amberboom klik hier!De Lei-Sierappel 'Red Sentinel' - Scherm | Sierappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.