Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over mini fruitbomen

Mini fruitbomen zijn een nieuwe aanwinst binnen het assortiment fruitbomen. Voor het eerst kunt u genieten van een rasecht fruit in een klein formaat. Deze fruitbomen zijn geënt op een speciale onderstam, waardoor de boom wat trager groeit. De vertakking begint laag zodat u het fruit makkelijk kunt zien groeien en uiteindelijk plukken. De oogst van deze fruitbomen is relatief gezien hoog.

Mini fruitbomen lijken erg veel op laagstam fruitbomen maar groeien iets trager. Daardoor zijn ze ook iets kleiner te houden en neemt de boom minder plek in beslag. Door te snoeien kan de groei nog meer beperkt worden gehouden.

Verschillende soorten en variëteiten

Fruitbomen zijn in verschillende soorten zoals appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen. Elke soort bestaat weer uit vele variëteiten of rassen. Dit zijn in het geval van een peer bijvoorbeeld de ‘Conference’, ‘Doyenne de Comice’ of ‘Gieser Wildeman’. Naast variëteit of ras spreekt men ook wel over cultivar. Bij het aanplanten van een fruitboom is het belangrijk om te kijken of een variëteit zelfbestuivend is of juist niet. Zelfbestuivende fruitbomen geven vruchten zodra er bloesem in de boom verschijnt en de bestuiving goed is. Als een boom niet-zelfbestuivend is vindt u op Tuinplantenwinkel een aantal variëteiten die als bestuiver kunnen dienen. Door de kruisbestuiving is de kans op vruchtvorming een stuk hoger. We krijgen vaak de vraag waarom men dan nog zou kiezen voor een niet-zelfbestuivende variëteit. Veel niet zelfbestuivende variëteiten zijn wat betreft smaak uniek en niet meer makkelijk te vinden in de supermarkt. Neem bijvoorbeeld het aloude, maar heerlijke sterappeltje. Dit appelras geeft een hogere opbrengst als u er een ‘Golden Delicious' appelboom in buurt bij plant. In ons assortiment vindt u ook sierappels. Deze zijn uitermate geschikt als bestuiver voor uw appelbomen. Ze zijn eetbaar, maar u kunt de sierappeltjes beter laten hangen voor de vogels.

Mini fruitbomen bij Tuinplantenwinkel.nl

Mini fruitbomen zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van fruit uit eigen tuin. Een waar genot! Onze fruitbomen komen van gespecialiseerde fruitbomenkwekerijen. Wij leveren alle fruitbomen in een pot. U kunt deze daardoor het hele jaar door planten, behalve bij vorst in de grond. Planten in de winter is prima mogelijk, eenmaal aangeplant is deze boom volledig winterhard.

Fruitbomen houden van een goed doorlatende en humusrijke bodem. Wij adviseren daarom om wat aanplantgrond toe te voegen aan het plantgat, wanneer u een fruitboom gaat planten. De aanplantgrond verbetert de structuur van de aarde en bevat wortelstimulatoren zodat de boom snel en goed zal aangroeien. Jaarlijks kunt u uw fruitboom wat kalk geven. Kalk zorgt voor een gezonde groei en verbetert de smaak van de vruchten. Op kleigronden is dit niet noodzakelijk want deze bevatten van nature een hoger kalkgehalte.

Mini fruitbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.