Prunus persica 'Rubira' - mini

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Roodbladige perzik
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Oktober
Geleverde stam hoogte: 40 - 50 cm
Beschrijving

Prunus persica 'Rubira' mini of Roodbladige perzik

Deze mini-variant van de Perzikboom (ook wel patio-fruitboom genoemd) heeft roodgekleurde bladeren. De Roodbladige perzik zorgt dus naast de vruchten ook de rest van het jaar voor sierwaarde. De vruchten van Prunus persica 'Rubira' mini zijn redelijk klein voor een perzik en hebben een dieprode tot purperen kleur. De boom is zelfbestuivend. Deze patiovorm groeit iets trager dan een laagstam- of halfstamboom. Patiofruit is daardoor prima geschikt op plekken waar niet zoveel ruimte is voor een grote fruitboom. Prunus persica 'Rubira' heeft als opvallende eigenschap dat hij bijna het hele jaar door rood blad heeft (in de winter is hij kaal). De vruchten zijn zeer zoet en hebben een lichtrode kleur.

 

Standplaats Prunus persica 'Rubira'

Al het fruit, dus ook de Roodbladige perzik, rijpt het beste in de zon. Geef deze fruitboom daarom een zo zonnig mogelijk plekje. Het beste groeit Prunus persica 'Rubira' in de volle grond, maar de tuinplant kan ook in een bloembak uw terras of balkon opfleuren. 

 

Prunus persica 'Rubira' snoeien en onderhouden

Let op dat in het Nederlandse klimaat de krulziekte in de Roodbladige perzik kan komen. Deze ziekte is lastig te bestrijden. Mocht het in de boom komen te zitten, zorg er dan voor dat aangetaste bladeren (het blad gaat krullen, of is misvormd) zo snel mogelijk van de fruitboom verwijderd worden. Door de boom op de juiste standplaats aan te planten en voldoende voeding te geven (bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel), blijft de perzik gezond en is de kans een stuk kleiner dat de boom er last van krijgt. Snoei Prunus persica 'Rubira' altijd in de zomer en niet in het najaar of winter. Perziken dragen vruchten op scheuten, die het jaar ervoor zijn gevormd. Het is belangrijk om deze scheuten elk jaar te dunnen. Knip de scheuten waar dit jaar vruchten aan hangen weg en geef zo de nieuwe de ruimte voor het jaar erop. Zorg verder voor een open structuur van de fruitboom. Elkaar kruisende takken kunnen weggeknipt worden.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus persica 'Rubira' - mini | Roodbladige perzik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.