Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over camassia

Wanneer kan ik camassia's kopen en planten?

Camassia's kunt u planten tussen september en december. De verkoopperiode start in de loop van september en loopt door t/m november/december. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

Bewaar de camassia's op een vorstvrije, droge en koele plaats tot het moment van planten. 

 

Camassia of indianenbloem is een bijzonder bolgewas die de laatste jaren terecht aan populariteit wint. Al vroeg in het voorjaar ontspruit het zwaardvormige blad vanuit de grond. In april en/of mei wordt het blad gevolgd door stevig opgaande bloemaren met blauwe of witte bloemen.

De Indianenbloem verwijst naar het oorspronkelijke herkomstgebied van dit gewas; Noord Amerika. De bollen werden gegeten door de inheemse bevolking. De plant is volledig winterhard en zal ieder jaar opnieuw zorgen voor kleur in uw tuin. Na verloop van tijd zullen de bollen zich vermeerderen en geniet u dus van nog meer bloemen.

 

Camassia quamash is de kleinste telg uit de familie. De bloemen van dit bolgewas reiken tot 30 centimeter hoogte. De quamash is uitermate geschikt voor verwildering en kan ook worden toegepast in het gazon.

Camassia leichtlinii is de grotere broer van de quamash. Zowel het blad als de bloem zijn een stuk groter en vallen daardoor ook meer op in de tuin. Ook deze soort is geschikt voor verwildering. 'Strooi' de bollen uit in de border of plant deze ook in het gazon.

 

Camassia planten en verzorgen

Deze bollen vallen onder de zogenaamde voorjaarsbloeiende bolgewassen en dienen te worden geplant in het najaar. De bollen zijn bestand tegen vorst en kunnen tijdens de winter gewoon in de grond blijven zitten. Camassia wordt het beste in de periode tussen september en december geplant.

 

Plant de bollen volgens de instructies op de verpakking. De bol heeft vaak een stompe en spitse zijde. Plant de bol met de stompe zijde naar beneden.

Maak de bodem voordat u gaat planten goed los en vermeng eventueel wat potgrond of siertuinbemesting door de bestaande aarde. Hiermee verrijkt u de bodem en zorgt u straks voor een krachtig groeiende plant.

 

Plaats nu de bol in het plantgat en zorg dat de bovenzijde enkele centimeters onder het maaiveld komt. Markeer eventueel de plaats waar de camassia staat met een bamboestok of tuinetiket.

 

Na de bloei kunt u het blad en de uitgebloeide bloemsteel het beste laten zitten tot deze verdort is. Daarna kunt u het blad en steel wegknippen. Op die manier kan de bol de voedingsstoffen weer opslaan en geniet u het volgend jaar weer van mooie planten. 

 

camassia bollen in de grond planten

 

Inspiratie Camassia:

camassia heeft een aarvorimige bloem

 

De bloembollen van een Camassia moet dient u in het najaar te planten.

voedzame grond voor de bol van een Camassia

 

De bol van de Camassia is winterhard en geeft ieder jaar bloemen.

 

witte camassia in een border

 

Camassia is erg mooi om met siergrassen in de border te combineren.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.