» Camassia quamash

Camassia quamash

Product informatie

Nederlandse naam: Indianenbloem
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Blauwpaars
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 35 cm
Plantafstand: 15 cm
Bolmaat (omtrek): 6/+ cm
Inhoud verpakking: 40 stuks

Camassia quamash of Indianenbloem - Informatie:

De Camassia quamash is een opvallende bloembollensoort met vele mooie stervormige blauwe bloemen die verdeeld zijn over een lange bloemstengel. De Indianenbloem bloeit in mei en heeft een natuurlijke uitstraling. Camassia past dan ook prima tussen diverse vaste planten, zowel in borders als in combinatie met bodembedekkers. Hij is ook mooi te combineren met diverse Alliumsoorten en Hyacinthoides. Zeer geschikt voor verwildering. De Camassia wordt ook wel eens Prairielelie genoemd. 

 

Standplaats:

De Camassia quamash staat bij voorkeur op een zonnige plek in de border. Kan perfect gecombineerd worden met lagere siergrassen zoals Carex en Festuca. Groeit goed op vochtigere plaatsen, waardoor het zeker ook een aanwinst langs de vijver is. Kan ook op de wat vochtigere kleigrond uit de voeten.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Camassia quamash tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten)

 

Camassia quamash komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het staan totdat het verdord is. Camassia vermeerdert ook door zaad. Laat daarvoor de bloemstengel ook zo lang mogelijk staan. Let op dat Camassia ook te snel kan verwilderen, waardoor hij andere plantensoorten overwoekert. Knip in dat geval de uitgebloeide bloemen van de Indianenbloem tijdig weg, zodat er geen vermeerdering door middel van het zaad plaats kan vinden. De Camassia quamash | Indianenbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.