Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over krokussen

Kunnen Krokussen in het gazon gezet worden?

Als er in de border te weinig ruimte is voor de aanplant van groepjes Krokussen, dan kan deze bloembol prima een plekje in het gazon krijgen. Krokus bloeit al heel vroeg in het voorjaar (of kunnen we misschien beter eind van de winter zeggen). In die periode is het gazon nog niet aan het groeien, waardoor de krokussen alle kans hebben om zich goed te ontwikkelen. Nadat de bloemen van de Krokus zijn uitgebloeid, is het voor de bolletjes het beste om het loof en de uitgebloeide bloemen nog een week of zes te laten staan. Dit zorgt voor een betere ontwikkeling en groei van de bollen. Doorgaans kan tijdens de eerste maaibeurt het loof meteen weggemaaid worden. 

 

Krokussen en sneeuwklokjes samen aanplanten

Krokussen kunnen perfect samen met Sneeuwklokjes worden aangeplant. De bloeitijd is nagenoeg gelijk; Nog voordat de vorst het land verlaten heeft zijn het de Krokussen en Sneeuwklokjes die menig tuin doen opfleuren. Beide soorten komen het beste tot hun recht als ze in groepjes worden aangeplant. 

 

Zijn er verschillende soorten Krokussen?

Er zijn grootbloemige en kleinbloemige soorten. Krokussen bloeien ieder jaar opnieuw betrouwbaar en zijn geschikt voor verwildering. Verschillende soorten zoals de Crocus tomassianus behoren tot de stinzenplanten. Dit zijn, nu vaak verwilderde, bolgewassen die vroeger op veel landgoederen en buitenplaatsen te vinden waren. Krokussen zijn er in verschillende kleuren, meestal blauw / paars-achtig, maar er zijn ook soorten met witte bloemen en met gele bloemen. 

 

Komen Krokussen elk jaar terug?

Krokussen zijn een van de beste verwilderingsbollen. Elk jaar komen er meer bollen terug dan het jaar ervoor! Door het loof / blad na de bloei zo lang mogelijk te laten staan, werkt het vermeerderingsproces het beste. De Krokus haalt voeding uit het blad en gebruikt dit voor de groei van nieuwe bolletjes. Mocht de groep na een aantal jaar te groot worden, dan kan deze het beste in de herfst uitgegraven en herverdeeld worden.

 

Krokusbollen verzorgen

De bollen van de Krokus kunnen het hele jaar door in de grond blijven zitten. Het zijn makkelijke planten die weinig specifieke zorg verlangen. Eventueel kan er in het voorjaar een keer wat Culterra of Siertuinbemesting rondom de bollen gestrooid worden. Daarnaast is het aan te raden om tijdens droge periodes in de zomermaanden voldoende extra water te geven om zo verdroging van de bollen te voorkomen. Dit is zeker belangrijk als de Krokussen rondom de voet van grote heesters of een boom staan. 

 

kleine bloemen in de tuin zoals krokussen

 

Inspiratie Krokussen:

geel en paarse krokussen

 

Een vrolijke klein bloemetje wat elk jaar terug komt? Dan zit u met krokussen goed!

 

bloembollen zoals krokussen

 

Een vroege voorjaarsbloeiers zijn krokussen. Terwijl andere planten nog in winterstand zijn.

 

mix van kleuren met krokussen

 

De Krokussen kunnen zowel in de zon als schaduw staan.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.