Menu
Geen producten gevonden

» Crocus Grootbloemig Wit

Crocus Grootbloemig Wit

Product informatie

Nederlandse naam: Grootbloemige krokus
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 5 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 12 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 7/8 cm
Inhoud verpakking: Keuze afhankelijk

Crocus Grootbloemig Wit of Krokus grootbloemig - Informatie:

Samen met het Sneeuwklokje is de Crocus het bekendste vroegbloeiende bolgewas. Als bijna alle heesters en vaste planten nog in winterrust zijn, geeft de Crocus het bloemenperk alweer kleur; in dit geval witte bloemen. Het blad van de Krokus kenmerkt zich door de smal langwerpige, bijna op gras lijkende vorm.

 

Standplaats:

De Crocus kent vele toepassingen en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Hij kan op de voorgrond in de border worden aangeplant, maar kan ook in het gazon, of onder loofbomen een plekje krijgen waar hij de ruimte heeft om te verwilderen. Daarnaast leent de Krokus zich ook prima om aangeplant te worden in bloembakken. Krokus combineert perfect met andere vroegbloeiende bloembollen zoals, Scilla, Galanthus en andere kleuren Crocussen.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Crocus Wit tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 5 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Zorg ervoor dat de grond tijdens warme en droge periodes niet uitdroogt. Dit is vooral ook belangrijk als de bloembollen onder bomen zijn aangeplant.

 

Crocus Wit komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de Krokus in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om te wachten met het afmaaien van het loof van de bollen tot het is afgestorven. 

 

Eventueel kunnen grote pollen Crocussen opgegraven en gescheurd worden. Dit kan het beste in de herfstmaanden gebeuren, het tijdstip dat ook nieuwe aanplant het beste gezet kan worden.De Crocus Grootbloemig Wit | Grootbloemige krokus koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.