Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over rozemarijn

Is Rozemarijn nou een kruidenplant, of meer een tuinplant? Voor beide doeleinden is Rozemarijn prima geschikt. Zeker de kruipende Rozemarijn in een pot op het terras of balkon heeft decoratieve waarde, maar kan ook in de keuken gebruikt worden bij vele gerechten. Rozemarijn heeft naaldachtige bladeren en is wintergroen. Hij is alleen niet helemaal winterhard, bij strenge vorst heeft hij extra bescherming nodig. Leg er bijvoorbeeld een oude deken overheen, of zet een plant die in een pot staat, tijdelijk vorstvrij binnen. 

Rozemarijn als kruidenplant

Het loof van de Rozemarijn is uitermate geschikt om toe te voegen aan verschillende gerechten. Vooral bij vlees en vis wordt het veel gebruikt. Het maakt daarbij niet uit of de kruipende of de opgaande Rozemarijn gebruikt wordt. Wanneer er een flinke plant staat, kunt u gerust blijven knippen. De plant zorgt zelf voor voldoende nieuwe groei van blad. Als u met een jonge, nieuwe plant begint, moet deze eerst meer blad hebben aangemaakt, voordat deze gebruikt kan worden voor gerechten. Als u er  meteen na aankoop van gaat knippen, dan blijft er na een paar keer geen blad meer over en dat is zonde.

Rozemarijn als tuinplant

Ook als sierplant in de tuin is Rozemarijn echt een aanwinst. Het is eigenlijk een heesterachtige met houtige oudere delen. In de winter blijft het naaldvormige grijs/groene blad aan de tuinplant zitten. Let bij strenge vorst wel op dat hij beschermd wordt. Aan het eind van het voorjaar krijgt Rozemarijn vele helderblauwe bloemetjes. De plant blijft een heel eind in de zomer doorgaan met bloeien. Ook in een bloempot, komt vooral de kruipende Rozemarijn heel goed tot zijn recht.

Rozemarijn kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende soorten Rozemarijn aangeboden. Ze zijn allemaal geschikt om te gebruiken als kruidenplanten en om aan te planten op een zonnige plek in de tuin. De keuze is aan u of u voor de opgaande of juist de laagblijvende kruipende soort gaat. 

Rozemarijn

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.